Ulaşım

Elon Musk Tesla çalışanlarının tam otonom Autopilot’ı denemesini istiyor

Tesla Türkiye

Elon Musk Tesla Autopilot teknolojisinin tamamen otonom sürüş imkanı sağlayacak versiyonunun sözünü uzun süre önce vermişti. Bloomberg tarafından yayınlanan bir şirket içi e-posta, söz konusu versiyonun denemeleri için az sayıda Tesla çalışanına dağıtılmaya başladığını gösteriyor.

Musk, söz konusu e-postada test programının 100 kişilik bir kapasitesi olduğunu ve gönüllülerin “önce gelen kazanır” prensibi çerçevesinde seçileceğini belirtiyor.

Bloomberg’in haberine göre, teste katılan gönüllü çalışanlardan 2019’un sonuna kadar şirketin Autopilot ekibine 300 ila 400 saatlik sürüş geri bildiriminde bulunmaları isteniyor. Programa katılanların yeni bir Tesla otomobil alırken tam teşekküllü Autopilot teknolojisi ve üst sınıf iç tasarım için ekstra para ödemeyeceği de gelen bilgiler arasında bulunuyor. Söz konusu özelliklerin normal şartlar altındaki maliyeti 13 bin doları buluyor. Bu teklifin hâlihazırda Tesla markalı bir otomobili olmayanlar için mi, yoksa Tesla sahibi olanlar için mi olduğu konusunda ortada bir belirsizlik bulunuyor. Şirket çalışanlarına otomobil satın alırken öncelik verse de, genellikle indirim yapmıyor.

Elon Musk Tesla Autopilot teknolojisinin tamamen otonom hâle geleceğinin sözünü 2016’nın ekim ayında vermişti. CEO, haziran ayında ise Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda ağustos itibarıyla tam otonom Autopilot’ı dağıtıma çıkarabileceklerini belirtmişti. Ancak söz konusu vaat gerçeğe dönüşmemişti. Yazılımın şirket içinde test edilecek konuma gelmesi önemli bir mesafe katedildiğini, ancak hâlâ geniş ölçekli dağıtım için hazır olunmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER