Ulaşım

Elon Musk Tesla’yı borsadan çekmek için kaynak arıyor

Elon Musk Tesla'yı borsadan çekmek için kaynak arıyor

elon muskElon Musk hafta içinde duyanları şaşırtan bir açıklama yapmış ve CEO’su olduğu Tesla’yı borsadan çekmeyi planladığını duyurmuştu. Musk’ın açıklamasından kısa bir süre sonra ortaya çıkan hesaplamalarda sürecin maliyetinin 50 milyar doları bulabileceği belirtilmişti. Tesla CEO’su ilk açıklamasında gerekli kaynağın sağlanmış olduğunu dile getirse de, Bloomberg’e konuşan kaynaklar şirketin hâlâ farklı kaynaklardan finansal destek aradığını ifade etti.

Habere göre, Tesla hâli hazırda geniş bir yatırımcı havuzundan kaynak toplamaya çalışıyor. Şirketin böylelikle hisselerin bir kişide toplanmasını engellemeyi amaçladığı belirtiliyor. Görüşmelerin hâlâ ilk safhalarında olduğu ifade edilirken, hâli hazırda anlaşmanın nasıl şekilleneceği ve yeni yapının nasıl olacağı gibi temel konuların üzerinde konuşulacağı söyleniyor. Bloomberg’in konuştuğu 16 finans ve teknoloji kurumu da Tesla’nın daha önceden bir kaynak hazırladığı gibi bir bilginin olmadığını belirtirken, şirket konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Bloomberg’in haberi, Tesla’nın borsadan çekilmesiyle ilgili olarak Elon Musk tarafından açıklanan ilk plan hakkında bazı şüpheler oluşturuyor. Bu açıklamanın doğru çıkmaması durumunda Musk hakkında cezai yaptırım uygulanması ihtimaller arasında yer alıyor. Musk’ın açıklamasının ardından Tesla’nın hisseleri yüzde 10 oranında artmış, ABD’nin piyasa düzenleme kurumu SEC ise Musk’ın açıklamasının yanıltıcı olup olmadığı konusunda inceleme başlatmıştı.

Elon Musk, Tesla’yı borsadan çekme kararının arkasındaki nedenleri Tesla’nın internet sitesi üzerinden yayınlanan bir blog yazısıyla açıklamıştı. Hisselerinin borsada işlem görmesinin şirketi kısa dönemli taleplere ve kötü yatırımların etkisine açık hâle getirdiğini söyleyen Musk, borsadan çekilerek hisseler üzerinden manipülatif yolla kazanç elde edenleri de engelleyeceklerini belirtmişti.

Elon Musk, hisse toplamak için gerekli kaynağın da sağlanmış olduğunu belirtmişti. Tesla CEO’su henüz hissedar oylaması yapılmadığı için kararın resmi kanallar üzerinden duyurulmadığını da ifade etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER