Manşetler

Elon Musk SpaceX ve Tesla’nın Facebook sayfalarını kapatarak “adamlığını” gösterdi

elon musk twitter avrupa birliği

elon musk facebookElon Musk, Twitter üzerinden yapılan yazışmaların ardından her iki şirketinin Facebook sayfalarını kaldırdı. SpaceX ve Tesla’nın Facebook sayfaları şu anda devre dışı kalmış durumda. Her birinin 2.6 milyon civarında takipçisi bulunuyordu.

Elon Musk, aralarında Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp’ın kurucuları arasında bulunan ve şu anda Signal’da çalışan BrianActon’ın #deletefacebook, yani “Facebook’u sil” konu etiketi içeren bir tweet’ine cevap verdi. Musk, biraz da esprili biçimde “Facebook nedir?” diye sordu. Bundan sonra bir Türk takipçi, Elon Musk’a, “eğer adamsa şirketlerinin Facebook sayfalarını kaldırması gerektiği” şeklinde meydan okudu. Musk, Facebook sayfalarının olduğunu bilmediğini ve kaldıracağını söyledi.

İşler ondan sonra iyice büyüdü. Birisi Musk’a SpaceX’in Facebook sayfasını gösteren ekran görüntüsü gönderdi. Musk ise Facebook sayfasını ilk kez gördüğünü ve bunun kaldırılacağını söyledi. Daha sonra bir başka kullanıcı, Tesla’nın Facebook sayfasını da silmesi gerektiğini hatırlattı. Musk, “inanılması güç” yorumuyla buna da cevap verdi.

Sonuç olarak, Musk sözünü tuttu, “adamlığını” gösterdi ve Space X, Tesla ve Tesla’nın sahibi olduğu Solar City’nin Facebook sayfalarını kapattı.

Musk’ın Facebook sayfaları için attığı adım, sosyal ağ şirketi için kötü geçen hafta içinde yaşananlara eklenen son halka oldu. Geçtiğimiz hafta sonunda, ABD Başkanı Trump’ın seçim kampanyası için çalışan Cambridge Analytica adlı bir danışma şirketinin 50 milyon Facebook kullanıcısının verilerini usulsüz biçimde aldığı ortaya çıkmıştı. Bu olayın yankıları büyük oldu. Facebook kullanıcıları gizliliklerine saygı gösterilmediği şeklinde yoğun tepkide bulundu. Ayrıca devlet görevlilerine konuyla ilgili sorulara cevap vermeleri çağrısında bulundu.

Musk’ın Facebook karşıtı tutumuna rağmen, Space X ve Tesla’nın Instagram sayfaları açık durmaya devam ediyor. Bildiğiniz gibi, Instagram’da Facebook’un bir girişimi. Eğer Musk adamsa o hâlde o platformlardaki sayfaları da kapatacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER