Ulaşım

Elon Musk ölümlü Tesla kazası hakkında konuştu

elon musk tesla
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz hafta sonu ABD’nin Houston şehrinde meydana gelen trafik kazasında ağaca çarpan ve ardından alev alan Tesla Model S’te bulunan 56 ve 59 yaşlarındaki iki kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenlerden birinin cesedinin yan koltukta diğerinin ise arka koltukta bulunması, kaza sırasında Tesla’nın Autopilot sisteminin devrede olduğunu düşündürmüştü. Ancak Tesla CEO’su Elon Musk, şirketin elindeki verilerin farklı bir durumu işaret ettiğini belirtti.

Kazanın ardından yapılan ilk incelemeler, yaşanan olayın Tesla Autopilot sisteminin yanlış kullanımından kaynaklı olabileceğini göstermişti. Tesla’dan konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak Musk, her konuda olduğu gibi, bu olayda da Twitter hesabı aracılığıyla görüşlerini paylaştı. Bir tweet’e yanıt veren Tesla CEO’su, “Bağımsız bir birey olarak yaptığın incelemen profesyonellerinkinden daha iyi. Şimdiye kadar ulaştığımız veri kayıtları, Autopilot’un aktif olmadığını ve bu araçta Full Self Driving (FSD) paketinin satın alınmadığını gösteriyor.”

Elon Musk, araçtan alınan veriler konusunda detay vermedi. ABD Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu (NTSB) ise kazayı ve sonrasında çıkan yangını incelemesi için hemen iki müfettişi görevlendirdi. Ancak bu incelemenin ardından da şimdilik detaylı bir açıklama gelmiş değil. ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA) de kazanın incelendiğini açıkladı.

Musk’ın açıklamasına rağmen, Tesla sahiplerinin Autopilot devredeyken araç sahiplerinin biraz dikkatsiz davrandığını gösteren örnekler mevcut. Başka bir Twitter kullanıcısı ise kazanın meydana geldiği yolda Autopilot’un kesinlikle aktive edilmemesi gerektiğini belirtti ve Autopilot’u çizgisiz bir yolda çalışırken gösteren bir video paylaştı.

İLGİLİ HABERLER