Teknoloji

Elon Musk: Dünyayı değiştirmek için haftada 80 ila 100 saat çalışılmalı

elon musk tesla

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk, adeta düzenli olarak ilginç açıklamalarda bulunuyor. Bu açıklamalarını genellikle Twitter üzerinden yapan eksantrik milyarderin değindiği en son konu ise haftalık çalışma saatleri oldu. Musk, Tesla ve SpaceX’teki çalışanların “dünyayı değiştirmek için” haftada 80 ila 100 saat mesai yapması gerektiğini belirtti.

Çalışmak için kendi şirketlerinden çok daha kolay yerler olduğunu kabul eden Musk, kimsenin haftada 40 saat çalışarak dünyayı değiştiremeyeceğini savundu. Bir kişinin çalışması gereken haftalık sürenin kişiden kişiye değiştiğini belirten SpaceX ve Tesla CEO’su, 80 saatin sürdürülebilir bir süre olduğunu ve zaman zaman 100 saat sınırının da aşılabileceğini dile getirdi. Musk, 80 saat sınırı geçildikten sonra acı seviyesinin hızla arttığını belirtmeyi de ihmal etmedi.

Musk‘ın bu açıklamalarının tepki görmesi fazla zaman almadı. Özellikle çok uzun süreler boyunca çalışmanın üretkenliği azalttığını savunan uzmanlar ve yorumcular, Musk’ın sözlerine tepki gösterdi.

Elon Musk’ın CEO’luğunu yürüttüğü şirketlerden biri olan Tesla’nın adı daha önce fabrikalardaki çalışanlara üretim hedeflerini tutturmak adına zorlama yapıldığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Model 3 üretiminde siparişleri yetiştirmek ve haftada 5000 araç üretme hedefine ulaşmak için çalışan şirketin bu hedef doğrultusunda kullanıcılarını günlük 12 ila 16 saatlik vardiyalara zorladığı öne sürülmüştü. Şirket bu iddiaları reddetmiş ve çalışma koşulları konusunda haksız ithamlara maruz kaldığını savunmuştu.

Elon Musk, bu süreçte kendisinin de, özellikle mart ve nisan aylarında, haftada 100 saatten fazla çalıştığı dönemlerin olduğunu ve zaman zaman fabrikada yerde uyuduğunu daha önce dile getirmişti. Tesla CEO’su şirketin üretimde hedeflerin tutturulamaması nedeniyle bir ara batmaya çok yaklaştığını da ifade etmişti.

İLGİLİ HABERLER