Teknoloji

Elektronik ürün alışverişlerinde kredi kartına altı ay taksit sınırlaması geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından tasarrufların artırılması ve artan yurt içi tasarrufların üretken yatırımlara yönlendirilmesi amacıyla hazırlanan taslaklardan bir tanesi kredi kartı taksit sayılarının azaltılmasını da içeriyor. Bu kapsamda elektronik ürün alışverişlerinde kredi kartı alışverişlerine yapılacak taksit sayısının altıyı geçmemesi öngörülüyor.

Credit Card / Gold & Platinum

Akıllı telefon, tablet, bilgisayar, TV ve benzeri elektronik ürünlerin alışverişinde kredi kartları fazlasıyla kullanılıyor, yüksek taksit sayıları sayesinde bu ürünleri satın alma konusunda daha çabuk karar verilebiliyor. En fazla altı taksit yapılacak olması birçok üründe yapılacak aylık ödemelerin yükselmesine neden olacaktır. Aylık bütçesi sınırlı olan tüketiciler de bu nedenle sıkıntı yaşayacak. Elektronik ürün satan mağazaların aylık senetle satış yöntemi üzerinde düşünmeye başladığı söyleniyor.

Bu arada sektörden de tepkiler gelmeye başladı. Teknosa?dan Kamuyu Aydınlatma Platformu?na yapılan açıklamada “Öngörülen yeni uygulama kısa vadede genel tüketici talebini olumsuz etkileyebilecektir. Öte yandan, tüketicilerin modern hayatın ayrılmaz bir parçası olan elektronik, telekom vebilgisayar ürünleri ile ilgili talebinin devam edeceğini öngörüyoruz.”  ifadesine yer verildi.

BDDK Başkanı Mukim Öztekin kredi kartı ile alışverişlerde taksit sayısını sınırlandıran düzenlemenin 2014’ten önce yürürlüğe girebileceğini işaret etti.

İlgili >> Hürriyet, Mynet, NTVMSNBC

[Görsel – fnbc.info]

İLGİLİ HABERLER