Teknoloji

Elektrikle çalışan MINI: MINI E

Teknoblog.com – Büyük bir merakla beklenen, tamamen elektrikle çalışan ilk MINI, MINE E gelmek üzere… 204 beygir gücünde elektrik motoruna sahip olan MINI E’nin kurulumu Tesla ile benzerlik taşıyor.

Aracın saatte 35 kW güç üreten lityum iyon pili ile yaklaşık 240 km yol yapmak mümkün. 100 km’ye 8.5 saniyede ulaşan MINI E’yi şarj etmek 2.5 saat sürüyor. Şarj işlemi araçla birlikte gelen yüksek akımlı şarj paketi ile yapılıyor. MINI E çevreci bir otomobil olduğu için enerji dönüşümü sağlayacak bazı yapılar da içeriyor. Örneğin yeniden enerji üreten fren sistemi buna bir örnek. Bu sayede şehir içinde sürekli gaz-fren araç kullanırken, enerjiyi yeniden kazanmak mümkün olacak. Bu da pilden tasarruf etmek demek.

BMW bu araçtan 500 tanesi kiralık olarak Kaliforniya, New York ve New Jersey’deki ticari ve özel müşterilere vermeyi amaçlıyor. Bu planın 2009’un ilk aylarında gerçekleşmesi bekleniyor. Bundan kısa bir süre sonra da MINI E Avrupa’ya giriş yapabilir. Bu ürünün seri üretimine ne zaman başlanacağı ile ilgili herhangi bir bilgi yok, ancak gelecek ay Los Angeles’ta düzenlenecek Auto Show fuarında bu konu ile ilgili açıklama yapılabilir.

İLGİLİ HABERLER