Ulaşım

Spike: Mini’den sürücülere yardımcı olacak akıllı dijital asistan

mini spike
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Faaliyetlerine BMW‘nin çatısı altında devam eden İngiliz otomobil markası Mini, Spike adını verdiği “akıllı kişisel asistan” çözümümü duyurdu. Mini Spike ismini geçmişte bazı reklamlarında boy gösteren İngiliz Buldog cinsi köpekten aldığı ilhamla seçti. Spike ilk olarak bu ayın sonlarında Çin’in Şanghay şehrinde gerçekleştirilecek otomobil fuarında Mini Concept Aceman’e entegre edilerek sergilenecek.

Şirket Spike’ı önümüzdeki dönemde piyasaya süreceği otomobillere yerleştirmeyi planlıyor. Bu otomobiller arasında 2023 model Mini Countryman, 2024 model Mini Cooper ve 2025’te çıkacak Aceman Crossover SUV bulunuyor.

Spike’ın bu otomobillerde neler yapabileceği şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak Şanghay’da yapılacak demoda dijital asistanın farklı konularda sürücülere yardım yeteneğinin sergileneceği belirtildi. Fuara katlanlar Spike’ı Aceman’in yuvarlak OLED ekranında ve kadranında görebilecek.

Mini Spike’ı “kullanıcı deneyimi eşlikçisi” olarak tanımlıyor

Mini’nin tasarım şefi Oliver Heilmer, “Spike’ı bir dijital karakter olarak geleceğe taşıyoruz. Ve bu sadece bir tasarım deneyi değil. Spike, kullanıcı deneyimi için karakterli bir eşlikçi olacak” şeklinde konuştu.

mini spike

Carscoops internet sitesi, Spike’ın mevcut otomobillerindeki bir özelliğe oldukça benzediğine dikkat çekiyor. Bu özellik kullanıcıları otomobilin bilgi ve eğlence yetenekleri arasında sesli şekilde yönlendiriyor. Mini Spike ile bu ses bir köpek figürüyle buluşmuş gibi görünüyor.

mini spike

İLGİLİ HABERLER