
The Sims gibi popüler bir oyunu dünyaya kazandıran Maxis’in Emeryville’de bulunan ana stüdyosu, Maxis’in sahibi Electronic Arts tarafından kapatılıyor. Kararı kişisel Twitter hesabı aracılığıyla duyuran stüdyo çalışanlarından Guillaume Pierre, “Eğlenceli 12 yıl geçirdik ama artık ışığı söndürüp anahtarı kapının altına koyma zamanı geldi.” sözlerini kullandı.
Electronic Arts tarafından yapılan açıklamada ise Maxis’in faaliyetlerine bundan böyle Redwood Shores, Salt Lake City, Melbourne ve Helsinki’de bulunan stüdyolarında sürdüreceği belirtildi. Emeryville stüdyosunda görev yapan Maxis çalışanların önemli bir kısmı ise EA bünyesinde görev yapmaya ve SimCity’nin gelişimini sürdürmeye devam edecek.
1987’de Will Wright ve Jeff Braun tarafından kurulan Maxis, 1997’de Electronic Arts’ın çatısı altına girmişti. 2013’te yayınlanan SimCity’nin çıkışı esnasında yaşanan sunucu problemlerinin, bu problemlerin çözümünün tahmin edilenden uzun sürmesinin ve ardından yayınlanan The Sims 4’ün istenilen satış rakamlarına ulaşamamasının Electronic Arts’ın Maxis Emeryville stüdyosunu kapatma kararı almasında etkili olduğu konuşuluyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Battlefield 6 beşinci sezonu 13 Ekim’de iki Vegas haritasıyla açıyor
JustWatch kendi yayın hizmetini açtı, Türkiye ilk listede yok
Bir Başkadır’ın ikinci sezon tarihi belli oldu, bu kez dört bölüm geliyor
Netflix’te ikinci üst düzey ayrılık geldi, film ekibinin başı da gidiyor
Spotify Aile planında QR kodu istiyor, süreyi kaçıranlara 12 ay kısıtlama var
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir. Satış ortaklığı açıklaması





