
The Sims gibi popüler bir oyunu dünyaya kazandıran Maxis’in Emeryville’de bulunan ana stüdyosu, Maxis’in sahibi Electronic Arts tarafından kapatılıyor. Kararı kişisel Twitter hesabı aracılığıyla duyuran stüdyo çalışanlarından Guillaume Pierre, “Eğlenceli 12 yıl geçirdik ama artık ışığı söndürüp anahtarı kapının altına koyma zamanı geldi.” sözlerini kullandı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Microsoft Xbox disklerine dijital erişim hazırlıyor

Paramount ile Warner Bros. Discovery birleşmesi mahkemelik oldu

Spotify, Yeni Müzik Radarı’na yeni kişiselleştirme seçenekleri ekledi

Xbox oyuncusu Microsoft’a karşı davayı kazandı, dijital oyunlarına kavuşuyor

Spotify ve Apple Music yapay zeka şarkılarını ayıracak
Electronic Arts tarafından yapılan açıklamada ise Maxis’in faaliyetlerine bundan böyle Redwood Shores, Salt Lake City, Melbourne ve Helsinki’de bulunan stüdyolarında sürdüreceği belirtildi. Emeryville stüdyosunda görev yapan Maxis çalışanların önemli bir kısmı ise EA bünyesinde görev yapmaya ve SimCity’nin gelişimini sürdürmeye devam edecek.
1987’de Will Wright ve Jeff Braun tarafından kurulan Maxis, 1997’de Electronic Arts’ın çatısı altına girmişti. 2013’te yayınlanan SimCity’nin çıkışı esnasında yaşanan sunucu problemlerinin, bu problemlerin çözümünün tahmin edilenden uzun sürmesinin ve ardından yayınlanan The Sims 4’ün istenilen satış rakamlarına ulaşamamasının Electronic Arts’ın Maxis Emeryville stüdyosunu kapatma kararı almasında etkili olduğu konuşuluyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları






Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


