Eğlence

Electronic Arts Maxis’in Emeryville stüdyosunu kapatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ea-logo-170812

The Sims gibi popüler bir oyunu dünyaya kazandıran Maxis’in Emeryville’de bulunan ana stüdyosu, Maxis’in sahibi Electronic Arts tarafından kapatılıyor. Kararı kişisel Twitter hesabı aracılığıyla duyuran stüdyo çalışanlarından Guillaume Pierre, “Eğlenceli 12 yıl geçirdik ama artık ışığı söndürüp anahtarı kapının altına koyma zamanı geldi.” sözlerini kullandı.

Electronic Arts tarafından yapılan açıklamada ise Maxis’in faaliyetlerine bundan böyle Redwood Shores, Salt Lake City, Melbourne ve Helsinki’de bulunan stüdyolarında sürdüreceği belirtildi. Emeryville stüdyosunda görev yapan Maxis çalışanların önemli bir kısmı ise EA bünyesinde görev yapmaya ve SimCity’nin gelişimini sürdürmeye devam edecek.

1987’de Will Wright ve Jeff Braun tarafından kurulan Maxis, 1997’de Electronic Arts’ın çatısı altına girmişti. 2013’te yayınlanan SimCity’nin çıkışı esnasında yaşanan sunucu problemlerinin, bu problemlerin çözümünün tahmin edilenden uzun sürmesinin ve ardından yayınlanan The Sims 4’ün istenilen satış rakamlarına ulaşamamasının Electronic Arts’ın Maxis Emeryville stüdyosunu kapatma kararı almasında etkili olduğu konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER