Eğlence

Tencent, Elden Ring’in mobil versiyonunu hazırlıyor

elden ring

Reuters’ın haberine göre; Tencent mobil cihazlar için bir Elden Ring oyunu hazırlıyor. Eğer Tencent’in planı gerçekleşirse; mobil cihaz sahipleri, uygulama içi satın almalarla desteklenen ücretsiz bir oyun deneyimi yaşayabilecek.

Bunun oyunun orijinal versiyonundan bir hayli farklı olacağını belirtmek gerekiyor. Zira 60 dolar karşılığında satılan orijinal versiyonda mikro satın alma unsurları bulunmuyor.

Reuters’a konuşan kaynaklar, sürecin yavaş ilerlediğini belirtiyor. Dolayısıyla oyunun çıkışının zaman alabileceği söyleniyor. Buna ek olarak, oyunun çıkışının da garanti olmadığını belirtmek gerekiyor. Zira Tencent bir süre önce iki yıldır üstünde çalıştığı Nier’in mobil versiyonunu rafa kaldırmıştı. Şirketin iyi bir parasallaştırma modeli bulamadığı için bu kararı aldığı ifade edilmişti.

Elden Ring, Tencent’in kataloguna doping yapabilir

Tencent ve Sony, 2022’de Elden Ring’in geliştiricisi FromSoftware’in yüzde 30 hissesini satın almıştı. O dönemde oyunun mobil versiyonunu geliştirme haklarını satın alan Tencent, onlarca kişiden oluşan bir prototip ekibi kurmuştu. Reuters’a göre, Elden Ring mobil oyunuyla Tencent, güncellemeye ihtiyaç duyan oyun kataloguna bir doping yapmayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER