ManşetlerTeknoloji

Ekşi Sözlük bir kez daha erişim engeliyle karşı karşıya

ekşi sözlük erişim engeli

Türkiye’nin en popüler çevrimiçi platformlarından biri olan Ekşi Sözlük, şubat ayından bu yana erişim engelleme kararlarıyla mücadele ediyor. 21 Şubat’ta alınan ilk karar 2 Mart itibarıyla kaldırılmış ama bunun hemen ardından başka bir engelleme kararı devreye girmişti. Farklı alan adıyla yoluna devam eden platforma son olarak eksisozluk1923.com adresi üzerinden ulaşılıyordu. Ancak yeni bir engelleme kararıyla birlikte bu adres de işlevsiz hâle geldi.

EngelliWeb tarafından yapılan paylaşıma göre, bu alan adına erişim “milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle” Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Aralık 2023 tarihli ve 2023/13768 sayılı kararıyla engellendi. Sözlükteki “olan biten” başlığında yapılan resmi paylaşımda “Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 14.12.2023 tarihli kararı ile erişim engeli uygulandığını gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. bilgi aldıkça paylaşacağız” ifadeleri yer alıyor.

Bu süreçte platforma erişmek isteyenlerin eksisozluk1999.com adresini kullanması gerekiyor. Yeni adresin duyurusu Sözlük’ün resmi X hesabı aracılığıyla yapıldı.

Ekşi Sözlük 2023’te üç kez alan adı değiştirdi

Ekşi Sözlük için ilk erişim engelleme kararı yukarıda da belirttiğimiz gibi şubat ayında alınmıştı. Bu dönemde eksisozluk2023.com alan adına geçiş yapan platform, mayıs ayında söz konusu isim için alınan kararın ardından eksisozluk1923.com adresi üzerinden erişilebilir hâle gelmişti. Yılın son günlerinde gelen kararla birlikte sözlük bir yıl içinde üçüncü kez alan adını değiştirmek zorunda kaldı.

İLGİLİ HABERLER