Teknoloji

Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirildi

ekşi sözlük erişim engelleme

Türkiye’nin en popüler çevrimiçi platformlarından biri olan Ekşi Sözlük erişim engelleme kararı ile karşı karşıya. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun Site Bilgileri Sorgu Sayfası‘nda da görülen kararı, Ekşi Sözlük CEO’su Başak Purut Twitter hesabı aracılığıyla duyurdu.

Sözlük’teki “olan biten” başlığında da “ekşisözlük” hesabı tarafından “merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. bilgi aldıkça paylaşacağız” ifadelerinin kullanıldığı bir paylaşım yapıldı.

Söz konusu erişim engelleme kararı henüz tüm operatörler tarafından uygulamaya koyulmamış gibi görünüyor. Turkcell, Turkcell Superonline, Vodafone gibi operatörler üzerinden Ekşi Sözlük’e erişim hâlihazırda devam ediyor. Türksat abonelerinin ise Ekşi Sözlük’e erişemediği belirtiliyor. Türk Telekom abonesi olan Ekşi Sözlük yazarlarının da siteye VPN ile bağlanabildiklerini belirten paylaşımlar yaptıkları görülüyor. Ekşi Sözlük’e erişemeyen kullanıcıların karşısına aşağıdaki gibi bir mesaj çıkıyor.

ekşi sözlük erişim engelleme

Ekşi Sözlük erişim engelleme kararı neden alındı?

Ekşi Sözlük erişim engelleme kararının hangi gerekçeyle alındığı belirsizliğini koruyor. Konuyla ilgili olarak şu an için bir açıklama yapılmış değil. Ekşi Sözlük CEO’su Başak Purut, kararın nedenini araştırdıklarını ve yetkililerden edinilen bilgilerin paylaşılacağını belirtti. Bu süre zarfında henüz Ekşi Sözlük’e erişimi engellemeyen operatörlerin de engeli uygulamaya koyması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER