ManşetlerSatın Alma Rehberi

Eğitim için tercih edebileceğiniz Huawei dizüstü bilgisayar seçenekleri

huawei dizüstü bilgisayar

Yeni bir eğitim-öğretim yılı başladı. Sadece ilk, orta ve lise kademelerinde değil, üniversitelerde de yüz yüze eğitim başladı. Yeni bir eğitim dönemine yepyeni bir dizüstü bilgisayarla girmek isteyen öğrencilerin ihtiyaç listelerinin başında dizüstü bilgisayarlar yer alıyor. Huawei de öğrenciler için farklı laptop seçenekleri sunuyor. Teknoblog’da şimdiye kadar birçok farklı Huawei notebook modelini inceledik. Farklı fiyat noktalarında, farklı özellikler ve fiyatlarla sunulan bu modellerin her birinin genel olarak iyi performans gösterdiğini gözlemledik. Bu incelemeleri Teknoblog’da yapacağınız basit bir aramayla bulabilirsiniz.

Bu rehber niteliğindeki yazıda ise, eğitim için seçebileceğiniz, hem özellikleri hem de fiyatı ile uygun olan bazı Huawei dizüstü bilgisayar seçeneklerini sıralıyoruz. Üstelik Huawei Online Mağaza üzerinden satın alanlara dikkate değer indirimler sunuyor. Buna ek olarak Teknoblog okuyucularının Huawei’nin online mağazasından satın alma işlemlerinde kullanabileceği ve ek indirim sağlayan kupon kodlarını da bu yazı içinde sunuyoruz.

İşte eğitim için tercih edebileceğiniz Huawei dizüstü bilgisayar seçenekleri:

Huawei MateBook 13 R7

huawei matebook 13 r7Huawei MateBook 13 serisi beğendiğimiz bir seri. Geçen yıl ve daha önceki yıl Intel işlemcili versiyonlarını incelemiştik. Fiyatına göre iyi performans sunan bu dizüstü bilgisayarlar şık görünümlü ve hafif kasalarla sunuluyor. İnce ekran çerçevesi, rahat kullanımlı klavye ve hızlı tepki veren trackpad’i ile öğrencilerin epey rahat şekilde çalışmasını sağlayacaktır. MateBook 13’ün sevdiğimiz yanlarından bir tanesi, kameranın ekranın üstüne yerleştirilmiş olması. Bu sayede online derslere girmeniz durumunda sınıfınızdaki arkadaşlarınız sizi tam karşılarında görmüş olacaklar.

2021 model MateBook 13 R7 modelinin dikkat çeken yanlarından bir tanesi AMD Ryzen 7 3700U işlemciyle sunulması. Daha eski nesil bir Ryzen işlemcisi kullanılmış olsa da, performansı öğrencilerin birçok işi için yeterli olacaktır. 16 GB RAM’in varlığı memnun edici, 512 GB SSD de yeterli olacaktır. 13 inç IPS LCD ekran ise 2160 x 1440 çözünürlük ile gayet keskin ve net görüntüler sunuyor.

Liste fiyatı 10.545 TL olarak verilen ürün Huawei Online Mağaza’da indirim kapsamında 6.999 TL’ye sunuluyor. Üstelik sırt çantası, MateDock 2, Kılıf, AF30 Bluetooth Mouse da bu fiyata dahil.

Huawei MateBook 13 R7
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
AMB13R7GO kupon koduyla 400 TL ek indirim

SATIN AL

Huawei MateBook D15 i3

huawei matebook d15 i3

Daha önce 2021 model MateBook D15’in Core i5 işlemcili versiyonunu incelemiştik. MateBook D15 i3, adından da anlaşılacağı üzere Intel Core i3 işlemci içeriyor. Core i3-10110U işlemci, 8 GB DDR4 RAM, 256 GB dahili hafıza gibi özelliklerle bu dizüstü bilgisayarın özellikle ilkokul, ortaokul ve hatta lise düzeyinde eğitim gören öğrenciler için uygun olduğunu söyleyebiliriz. Bu öğrencilerin genellikle internet tarayıcısı, Word, Excel, PowerPoint gibi programları kullandığını göz önünde bulundurursak, MateBook D15 i3 onlar için yeterli bir performansı sunacaktır.

Performansa bağlı bileşenler dışında, MateBook D15 i3’ün de i5 işlemcili versiyonla aynı kasada geldiğini görüyoruz. Bir giriş segmenti dizüstü bilgisayar için gayet şık görünen bu kasa tam donanımlı bir klavye ve kullanışlı bir trackpad içeriyor. Çift hoparlörlü ses sistemi de video izleme veya müzik dinleme gibi işler için fazlasıyla yeterli olacaktır. 15.6 inç IPS panelin parlaklığı sınıfta veya evde fazlasıyla yeterli. Dışarıda kullanım için de sorun çıkmayacağını söyleyebiliriz. Ekran çözünürlüğü 1920 x 1080 piksel ve bu da yeterli keskinliği sağlıyor.

Huawei MateBook D15 i3’ün liste fiyatı 5.898 TL. Huawei Online Mağaza’da ise 4.299 TL’lik indirimli fiyattan sunuluyor. Bu fiyata Bluetooth mouse da dahil.

Huawei MateBook D15 i3
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
AMBD15i3GO kupon koduyla 300 TL ek indirim

SATIN AL

Huawei MateBook 14 R7

huawei matebook 14 r7

14 inç ekranlı dizüstü bilgisayarlar ekran büyüklüğü ve taşınabilirlik arasında iyi bir denge kuruyor. Bu nedenle bizim de favorilerimiz arasında yer alıyor. 14 inç ekranlı MateBook 14’ün AMD Ryzen işlemcili versiyonu, daha önce incelemesini gerçekleştirdiğimiz Intel Core i7 işlemcili 2021 model MateBook 14 ile aynı kasada geliyor. Tam boyutlu bir klavye, tepkisel bir trackpad, USB-A, USB-C, HDMI gibi kullanışlı portlar bulunuyor. Huawei, bu dizüstü bilgisayarda AMD Ryzen 7 4800H işlemci kullanıyor. Geçen yılın işlemcisi olsa da, performansıyla birçok işin üstesinden rahatlıkla gelecektir. Buna eşlik eden 16 GB RAM ve 512 GB SSD de donanım paketinin güçlü olduğunu gösteren diğer unsurlar olarak nitelendirilebilir.

MateBook 14 R7’nin şık bir kasası var. 2160 x 1440 piksel çözünürlüklü IPS ekranı da 300 nit ile bir dizüstü bilgisayar için standart kabul edilen parlaklığa sahip. 3:2 görüntü oranlı ekran, Word ve bunun gibi birçok üretkenlik ve yaratıcılık odaklı uygulamada çalışmayı kolaylaştırıyor. Üstelik ödev için internette araştırma yaparken, bir web sayfasında tek seferde daha fazla satır görecek, daha az miktarda aşağı kaydırma yapacaksınız. Bunlar küçük, ancak fark yaratan detaylar. Ekranın sRGB renk gamının yüzde 100’ünü desteklediğini belirtelim. Bu açıdan Photoshop, Premiere Pro gibi işlerde de verimli bir çalışma ortamı sağlıyor. Stereo ses sistemi, dörtlü mikrofon sistemi ve 720p kamerası var.

Huawei MateBook 14 R7 modeli, Bluetooth Mouse ve sırt çantasıyla birlikte 9.999 TL’lik indirimli fiyatıyla sunuluyor.

Huawei MateBook 14 R7
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
AB300HUAWEIGO kupon koduyla 300 TL ek indirim

SATIN AL

Huawei MateBook 14 i7

Özellikle üniversite öğrencileri için, okul dönemlerinin önümüzdeki birkaç yılı boyunca ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacak bir dizüstü bilgisayar modeli olarak Huawei MateBook 14 i7 modelini önerebiliriz. Bu dizüstü bilgisayarın detaylı incelemesi yakın zamanda Teknoblog’da yayınlanmıştı. Yukarıdaki MateBook 14 R7 modelinin ekranı, tasarımı ve diğer donanım özellikleriyle ilgili olarak söylediklerimiz bu dizüstü bilgisayar için de geçerli.

Bu dizüstü bilgisayar, adından da anlaşılacağı üzere Intel Core i7 işlemciyle geliyor. Daha doğrusu, 11. nesil Intel Core i7-1165G7 işlemci barındırıyor. Bu dizüstü bilgisayarı 16 GB RAM ve 512 GB SSD gibi donanım özellikleri mevcut. Bu donanım paketi yüksek performans gerektiren işler için gayet iyi bir performans ortaya koyuyor. Bu açıdan üniversite öğrencilerinin ödevleri veya projeleri için kullanmaları gereken MATLAB ve bunun gibi yazılımlar için de elverişli bir ortam sağlayacaktır.

MateBook 14 i7’nin Huawei Online Mağaza fiyatı 12.999 TL olarak veriliyor. Bluetooth Mouse ve sırt çantası da bu fiyata dahil ediliyor. Bu arada Core i5 işlemcili versiyonu da 12.499 TL’lik fiyattan sunuluyor.

Huawei MateBook 14 i7
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
AB300HUAWEIGO kupon koduyla 300 TL ek indirim

SATIN AL

Huawei Display 23.8

huawei display 23.8

Dizüstü bilgisayarın yanında, özellikle evde kullanım için bir monitör arayanlar için Huawei Display 23.8 gayet uygun bir seçenek gibi görünüyor. 1399 TL’lik indirimli Huawei Online Mağaza fiyatıyla da fiyat-performans oranı yüksek bir ürün hâline geliyor.

Adından da anlaşılacağı üzere 23.8 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip olan ekran IPS panel barındırıyor. 1000:1 tipik kontrast, 250 nit tipik parlaklık, 178 derece görüş açısı, 16:9 görüntü oranı, 60 Hz yenileme hızı gibi özelliklerle orta düzey bir monitör olsa da, öğrenciler için yeterli bir görüntüleme alanını sunacaktır. Dizüstü bilgisayarların daha küçük boyutlu ekranı yerine, evde ders çalışırken daha büyük ekranda gözlerinin rahat etmesini isteyenler için Huawei Display 23.8 iyi bir fırsat gibi görünüyor. VGA ve HDMI girişleri, VESA montaj desteği de mevcut.

Huawei Display 23.8’in normal fiyatı 1799 TL. Ancak Huawei Online Mağaza’da iki hafta kadar sürecek bir indirim fırsatı dahilinde 1399 TL’ye sunuluyor.

Huawei Display 23.8
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Diğer Huawei dizüstü bilgisayar seçenekleri

Yukarıda listelediğimiz seçenekler dışındaki Huawei laptop modelleri de ilginizi çekebilir. Buradan tüm seçenekleri inceleyebilirsiniz. Huawei, şık kasaları optimum performans sunan bileşenlerle buluşturuyor. Genel olarak fiyat-performans oranı yüksek ürünler sunuyor. Buna ek olarak Huawei markalı akıllı telefon ve tabletlerle ortak çalışma ve paylaşım yolları da epey zengin. Huawei Ekosistemi ile ilgili olarak hazırladığımız dosya ile bu konu hakkında daha detaylı fikir sahibi olabilirsiniz.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Fiyatlar yayın tarihinde alınan fiyatlardır, daha sonra değişiklik gösterebilir veya ürün satıştan kaldırılabilir.

İLGİLİ HABERLER