Teknoloji

Edge’in şifre yöneticisi şimdi mobil uygulamalara giriş için kullanılabiliyor

microsoft edge android

Microsoft, Edge internet tarayıcısını perşembe günü güncelledi ve tarayıcının şifre yöneticisinin mobil uygulamalarınızda oturum açmanıza izin vermesine imkan sağladı. Teknik olarak Edge 92 adını taşıyan yeni sürüm, aynı zamanda bir şifre sağlığı panosu aracılığıyla yeni şifre güvenliği özellikleri de içeriyor.

Edge mobil uygulaması, tarayıcının şifre yöneticisini BitWarden veya 1Password gibi diğer hizmetlere benzeyen bir şekilde kullanılabiliyor. Edge’de topladığınız oturum açma kimlik bilgilerinizi kullanarak, alıştığınız otomatik doldurma türü deneyimiyle Pinterest veya Instagram gibi uygulamalarda kolayca oturum açabilirsiniz.

Microsoft, Microsoft Authenticator’da zaten iOS veya Android’de varsayılan otomatik doldurma seçeneği olarak ayarlamanıza olanak tanıyan evrensel bir şifre yönetimi özelliği sunmuştu. Şirket, iOS’te otomatik doldurma seçeneği olarak ayarlayabilmeniz için Edge’in mobil sürümünün aynı şekilde çalışacağını söylüyor.

microsoft edge şifre sağlığı

Microsoft’a göre, Edge artık bir parolanın birden fazla sitede kullanılıp kullanılmadığını ve yeni bir parolanın “güçlü” olup olmadığını bir parola sağlığı panosu aracılığıyla size söyleyebilir. Her iki özellik de aslında Edge’de çoktan var olması gereken özellikler gibi görünüyor. Ne olursa olsun, en sonunda gelmeleri memnun edici olacaktır.

Microsoft, Outlook kullanıcıları için artık yeni bir sekme veya Outlook uygulaması açmadan takviminizi ve kişilerinizi kontrol etmenize ve e-posta göndermenize olanak tanıyan Edge için bir Outlook uzantısı da sunuyor.

microsoft edge outlook eklenti

Edge internet tarayıcısının yeni versiyonunu hemen şimdi indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER