Teknoloji

Edge internet tarayıcısına kenar çubuğu araması ve Pinterest bağlantısı

microsoft edge

Microsoft bugün Edge internet tarayıcısı ile ilgili bazı yeni özellikler duyurdu. Yeniliklerin ilki bir sekmeyi terk etmeden web’de arama yapma imkanı sağlayan kenar çubuğu arama özelliği oldu.

Bir sayfadaki herhangi bir metni seçip sağ tıkladıktan sonra “kenar çubuğunda ara” seçeneğine tıklayabilir ve sonuçları da görüntülemekte olduğunuz sayfanın kenarında görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca Pinterest, Microsoft Edge ile iş birliği yaparak tavsiyeleri internet tarayıcısının içindeki Koleksiyonlar bölümüne getiriyor. Koleksiyonlar bağlantılar, görseller ve metin gibi içerikleri bir yerde gruplamak için kullanılıyor. Pinterest tavsiyeleri çok yakında, bu yeni özellik etkin olduğu takdirde Koleksiyonlar sayfasının alt kenarında bulunacak. Edge kullanıcıları da Koleksiyonlarını Pinterest’e taşıyabilecekler. Microsoft çok yakında Koleksiyonları OneNote’a gönderme imkanını da sunacak.

Hem kenar çubuğu araması hem de Pinterest entegrasyonları önümüzdeki haftalarda test kullanıcıları için sunulmaya başlıyor. Microsoft Edge’de Progressive Web Uygulamaları (PWA) için destek sunmaya yönelik de çalışıyor. En son Windows 10 derlemelerinde PWA’lar için içerik paylaşma ve paylaşılan içeriği alma imkanı getirilmişti. Aynı zamanda bunları Başlat menüsüne yerleştirme imkanı sunulmuş ve Windows içinde daha doğal bir görünüm sağlanmıştı.

Ne yazık ki, Edge içinde göz atma geçmişi ve sekme eşzamanlama gibi beklenen özelliklerin ne zaman sunulacağına dair bir ayrıntı henüz verilmedi. Bu özellik şu anda Chrome’a karşı eksik olan özelliklerin başında geliyor. Bu nedenle Edge internet tarayıcısını farklı bilgisayarlarda ve iOS ya da Android cihazlarında kesintisiz biçimde kullanmak zor oluyor. Microsoft daha önce bu imkanın yaz aylarında sunulacağını söylemişti, ancak söz konusu işlevler henüz Edge’in günlük veya beta versiyonlarında karşımıza çıkmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER