EğlenceManşetler

FIFA serisi yola EA Sports FC adıyla devam edecek

ea sports fc

EA’in popüler futbol oyununun adını değiştireceğine dair haberler çok uzun süredir etrafta dolaşıyordu. Beklenen değişim için resmi açıklama da sonunda geldi. FIFA serisinin oyunları artık EA Sports FC adıyla oyuncularla buluşacak. Bu adı taşıyan ilk oyun 2023’te çıkacak

İsim değişikliğine rağmen, FIFA serisinin DNA’sında büyük bir değişim olmayacak gibi görünüyor. EA’den konuyla ilgili olarak Cam Weber’ın imzasıyla yayınlanan blog yazısında şu ifadeler yer alıyor: “Oyunlarımızda sevdiğiniz her şey EA Sports FC’nin parçası olacak. Aynı muhteşem deneyimleri, modları, ligleri, turnuvaları, kulüpleri ve sporcuları bulabileceksiniz. Ultimate Team, Kariyer Modu, Pro Kulüpler ve Volta Futbol oyunda olacak. Uzun yıllardır yatırım yaptığımız 19 binden fazla futbolcunun, 700’den fazla takımın, 100’den fazla stadyumun ve 30 ligin bulunduğu lisans portföyümüz oyuncuları bekliyor. Oyundaki ligler arasında Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A, MLS ve daha fazlası bulunuyor.”

EA Sports FC adıyla çıkacak ilk oyun hakkındaki detaylı bilgiler 2023 yazında paylaşılacak. Weber, EA’in sıradaki FIFA oyununda da en iyi deneyimi sunmak için elinden geleni yapacağını belirtti. FIFA 23’te oyuncular Dünya Kupası modlarını da bulabilecek.

EA’in FIFA markasından vazgeçmesinin bir sürpriz olmadığını söylemek gerekiyor. Şirket geçtiğimiz yıl FIFA ile yaptığı isim hakkı anlaşmasını yeniden değerlendirdiğini açıklamıştı. EA’in üst yönetiminin FIFA ile olan anlaşmanın koşullarından memnun olmadığına dair haberler de geçen yıl gündeme gelmişti.

EA Sports ile olan uzun süreli iş birliği sona eren FIFA ise markasını oyun dünyasında tutmayı planlıyor. FIFA’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şu ifadeler yer alıyor: “Bir dizi simülasyon tabanlı olmayan oyun için yapım süreci devam ediyor. Bu oyunlar yılın üçüncü çeyreğinde yayınlanacak. Bu oyunlardan ilki Dünya Kupası odaklı bir deneyim olacak.”

FIFA’nın açıklamasında EA ile 2022’ye özel kısa süreli bir uzatma anlaşması yapıldığı ve bu iş birliğinin sadece simülasyon oyunlarını kapsadığı belirtildi. FIFA serisinin asıl mirası EA Sports FC adı altında yaşayacak olsa da, FIFA yönetimi markasının gücüne güveniyor. FIFA Başkanı Gianni Infantino, FIFA adını taşıyan futbol oyunlarının oyunculara en iyi deneyimi sunmaya devam edeceğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER