Eğlence

EA FIFA serisinin yeni ismini seçti

ea fifa 2022 rusya

Electronic Arts ile FIFA arasındaki gerginlik bir süredir gündemde. FIFA serisi dünyanın en popüler futbol hatta spor oyunu olsa da, EA bu markayı korumak için FIFA’nın talep ettiği 1 milyar doları ödemeye istekli görünmüyor. Bu nedenle serinin adını değiştirmeyi planlayan EA, aradığı adı bulmuş gibi görünüyor.

Şirketin geçtiğimiz yıl EA Sports FC markasının ticari haklarını aldığı ortaya çıktı. GamesBeat sitesine konuşan kaynaklar, bu markanın FIFA serisinin yeni ismi olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtti.

EA’in futbol oyununun popülaritesini gören FIFA, bu oyunun gelir pastasından daha büyük bir pay almayı istiyor. EA ise doğal olarak hâlihazırda verdiğinden daha fazlasını paylaşmaya yanaşmıyor. Oyunda kullanılan gerçek takım ve futbolcu isimlerinin FIFA anlaşmasıyla bağlantılı olmaması da EA’in bu kararı almasını kolaylaştıran faktörler arasında öne çıkıyor.

EA Sports FC ismiyle EA tüm kontrolü kendi elinde bulundurması mümkün olacak. Bu isim değişikliği, şirketin popüler futbol oyununu adı sürekli yolsuzluklarla anılan ve tartışmalarla gündeme gelen FIFA’dan ayırmasını sağlayacak.

FIFA ise markasını EA Sports’tan başka bir oyun şirketinin kullanımına açabilir. Birlik, geçtiğimiz hafta ticari markasının Avrupa’daki kullanım hakkını yenilemişti. Başvuru dosyasında video oyunlardan da özellikle bahsedilmesi, FIFA’nın oyun dünyasından kopmayacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER