Eğlence

EA FIFA ile anlaşmasını bitirme konusunda ciddi görünüyor

ea fifa 22
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

EA CEO’su Andrew Wilson’ın şirketinin FIFA ile olan lisans anlaşmasını sonlandırma düşüncesine ilişkin yorumları ortaya çıktı. Şirket geçtiğimiz yılın ekim ayında FIFA’yla olan anlaşmasını gözden geçirdiğini ve popüler futbol oyununun adını değiştirebileceğini açıklamıştı. Wilson’ın VGC sitesi tarafından paylaşılan yorumlarını ise geçtiğimiz kasım ayında bir şirket içi toplantıda yaptığı belirtildi.

Wilson’ın açıklamasına göre, şirket FIFA ile yaptığı anlaşmanın fazlasıyla kısıtlayıcı olduğunu düşünüyor. EA CEO’su, “Dünya Kupası’nın olmadığı yıllarda FIFA’dan aldığımız kutunun üstüne eklenen dört harften ibaret” ifadesini kullandı. FIFA’yla yaptığı anlaşma sayesinde dört yılda bir Dünya Kupası için özel bir oyun hazırlayabilen şirket, 300’den fazla lisans anlaşmasıyla oyuncu, takım ve lig isimlerini kullanabiliyor.

Wilson, FIFA’yla yaptıkları anlaşmanın oyunlarda yapılabilecekleri kısıtladığına inanıyor. 11’e 11 maçlar dışında oyun formatı sunmasının kısıtlanmasından yakınan şirket, FIFA’yla bağlantısı olmayan markalarla anlaşmasının da zorlaştığını düşünüyor. Wilson’a göre, EA FIFA’yla olan ilişkisi nedeniyle futbol fabrikasının etrafındaki dijital ekosistemle bütünleşmekte sıkıntı yaşıyor.

EA ve FIFA’nın gerçek maçların özet görüntülerine oyunda yer vermek ve NFT gibi dijital eşyaların satışı konusunda anlaşmazlık yaşadığına dair haberler geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti.

EA CEO’su Wilson’a göre, FIFA sadece kutunun üstünde görünen bir isim. Buna rağmen, FIFA’nın EA’in oyuncuların istediği alanlara yönelmesini engelliyor. Bu sert ifadeler konusunda şu an için EA’den yeni bir açıklama gelmiş değil. Ancak Wilson’ın sözleri, EA’in bu iş birliğini sürdürme konusunda pek istekli olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER