Eğlence

EA FIFA ve NHL oyunlarından Rus takımlarını kaldırıyor

ea fifa 2022 rusya

Electronic Arts, hem Rus milli takımlarını hem de Rusya’nın profesyonel kulüplerini en büyük spor oyunlarının bazılarından çıkarma sürecinde olduğunu duyurdu.

Bu oyunlarına arasında NHL 22, FIFA 22, FIFA Online ve FIFA Mobile da bulunuyor. Takımların ne zaman oyundan çekileceği belli değil ancak dağıtıcı, bunların kaldırılması için çeşitli süreçlerin başlatıldığını söylüyor.

EA, kararın FIFA ve UEFA’nın yanı sıra IIHF ile birlikte alındığını dile getiriyor. Sırasıyla küresel ve Avrupa futbolunu ve uluslararası hokeyi yöneten bu yönetim organları, yakın zamanda Rus takımlarını, bir sonraki duyuruya kadar tüm müsabakalardan men etmişti. Rus takımlarına ek olarak, NHL 22 Belarus kulüplerini de kaldıracak. Karar, her iki spor dalında da Rus oyuncuların varlığını etkilemiyor gibi görünüyor.

Şirketten yapılan açıklamada, “EA Sports, Ukrayna halkıyla dayanışma içinde ve futbol dünyasındaki diğer pek çok ses gibi, barış ve Ukrayna işgaline son verilmesi çağrısında bulunuyor.” dedi. Takımları kaldırmanın yanı sıra EA, oyunlarının diğer alanlarındaki ilgili değişiklikleri de aktif olarak değerlendirdiğini söylüyor.

EA de Apple, Facebook, Netflix ve YouTube dahil olmak üzere diğer teknoloji şirketlerine, Rus işgaliyle bağlantılı olarak, ilgili hizmetlerini değiştirme veya kaldırma konusunda katılıyor.

İLGİLİ HABERLER