Eğlence

EA Anthem’in çıkışını 2019’a erteledi

ea anthemBioWare E3 2017’de yeni büyük projesi Anthem’i duyurmuştu. Bilimkurgu temelli bir oyun olan Anthem’in Activision’ın Destiny 2’sine rakip olması hedeflenmişti. İlk etapta oyunun 2018’de oyuncularla buluşması amaçlanmıştı. Ancak geçtiğimiz hafta çıkan bazı haberlerde geliştirme sürecindeki sıkıntılar nedeniyle oyunun 2019’da yayınlanacağı belirtilmişti. Bu iddialar sonunda doğrulandı. Yayıncı EA Anthem’in oyunun 2019’un başlarında yayınlanacağını açıkladı.

EA’in çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan şirketin CEO’su Andrew Wilson, yeni Anthem için heyecanlı bekleyişin devam ettiğini belirtti. Oyunla birlikte yeni bir deneyim sunmak için derin bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Wilson, 2019 mali yılının dördüncü çeyreğinde oyunu yayınlayacaklarını ifade etti. EA’in 2019 mali yılının dördüncü çeyreği, takvim yılı 2019’un ilk çeyreğine tekabül ediyor.

EA’in toplam kazancı içinde dijital gelirlerin oranı yüzde 67 seviyesine ulaştı. 2017’nin sonu itibarıyla konsol üzerindeki FIFA topluluğunun büyüklüğü 42 milyona ulaşırken, oyunun mobil versiyonunun oyuncu sayısı da 23 milyonu buldu. EA, 31 Mart itibarıyla sona erecek mali yılını 5.1 milyar dolar gelir ve 1 milyar dolar net kâr ile tamamlamayı planlıyor.

EA Anthem yerine yeni bir Battlefield oyununu çıkaracak

The Wall Street Journal’a konuşan EA CFO’su Blake Jorgensen, alınan kararın bir erteleme olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti. Jorgensen, oyunu rekabetin daha az olduğu bir dönemde piyasaya sürmek için stratejik bir hamle gerçekleştirdiklerini ifade etti. EA Anthem’in yerine 2018’in ekim ayında yeni bir Battlefield oyununu piyasaya sürecek.

İLGİLİ HABERLER