Teknoloji

iPhone X sahipleri iOS 11.3 ile Face ID’yi aile üyelerinin işlemlerinin onayında kullanabilecek

iphone x face id
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

face idiPhone kullanıcıları, ilkbaharda yayınlanacak iOS 11.3 ile çeşitli yeni özelliklere kavuşacak. Söz konusu özelliklerden bir tanesi, iPhone X sahibi ebeveynlerin işine fazlasıyla yarayacak gibi görünüyor. Yeni iOS 11 sürümü ile Face ID teknolojisini Aile Paylaşımı üyelerinin gerçekleştirdiği satın almaları onaylamak için kullanmak mümkün olacak.

Apple’ın yeni yüz tanıma teknolojisi ile bazı işlemler ciddi ölçüde kolaylaşsa da, bazı işlemlerin pratikliği de ortadan kaybolmuştu. “Satın Almak için Sor” özelliğiyle çocuklar tarafından gerçekleştirilen satın alma işlemlerinin ebeveynler tarafından onaylanması da pratikliğini yitiren işlemlerden biri olmuştu.

Touch ID teknolojisini taşıyan iPhone modellerinde satın almalar parmak iziyle onaylanabilirken, iPhone X sahiplerinin her onay için şifre girmesi gerekmişti. Ancak bu durum iOS 11.3 ile birlikte değişecek.

iOS 11.3’ün beta sürümünü mercek altına alan 9to5Mac ekibi, ilk etapta Satın Almak için Sor özelliğinin hâlâ şifre talep ettiğini gösterdi. Ardından sistem kullanıcılara gelecekteki Aile Paylaşımı işlemlerin onayı için yüz tanıma teknolojisini kullanmayı isteyip istemediklerini soruyor. Eğer bu isteğe olumlu yanıt verilirse kullanıcıların bir daha onay işlemleri için şifreye gerek kalmıyor.

iOS 11.3 Face ID ile satın alma onayı dışında yenilikler de getiriyor

iOS 11.3 ile kullanıcılara Face ID ile satın alma onayı dışında yenilikler de sunulacak. Pil sağlığı durumunun kontrol edilmesi, ARKit ve sağlık kayıtlarının iyileştirilmesi sunulacak yenilikler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER