Teknoloji

Dyson ev işlerini yapabilecek robotlar geliştiriyor

dyson ev

Dyson ev işlerini yapabilecek robot prototipleri üstünde çalıştığını açıkladı. Söz konusu prototiplerle ilgili çalışmaları şimdiye kadar gizli tutan şirket, birimlerinden birinin tamamen bu proje üstüne odaklandığını belirtti.

Dyson geliştirdiği robotlar hakkındaki detayları paylaşmadı. İlk bakışta robotların hepsi temizlik ve toparlama gibi ev işlerinde uzmanlaşan robot kollar gibi görünüyor. Bunlardan biri koltuk minderlerini süpürmek gibi bir fonksiyona sahip olacağa benziyor. Robotun bunun için koltuğun haritasını çıkarttığı görülüyor.

Videoda şirketin baş mühendisi Jake Dyson, bir araştırmacıya “Bu artık koltuğumun arkasında asla ve asla kırıntı bulmayacağım anlamına mı geliyor?” sorusunu soruyor.

Robotlardan birinin bulaşıkları en azından bulaşıklığa koyduğu, diğerinin ise yerde duran bir oyuncak ayıyı aldığı görülüyor. Dyson robotik görüş sistemlerinin geliştirildiği “Algı Laboratuvarı” merkezinin görüntülerini de paylaştı. Bu merkezde sensörlü, kameralı ve termal görüntüleme sistemli donanımların hazırlandığı ifade edildi.

Dyson ev işlerini yapabilen robot prototiplerini bir plan doğrultusunda gözler önüne çıkarmışa benziyor. Şirket şu sıralarda 700 mühendisi işe almaya hazırlanıyor. Dyson en üst seviye yetenekleri kazanmak için üzerinde çalıştığı prototipleri kullanıyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER