Teknoloji

Android telefonlara Dynamic Island’ı getiren mobil uygulamaya yeni özellikler

dynamic island android

iPhone 14 Pro modellerinde öne çıkan bir özellik olan Dynamic Island, daha önce Android telefonlarda sıklıkla gördüğümüz hap biçimindeki ekran deliklerinin kullanımına farklı bir bakış açısı getirmişti. Dynamic Island, Apple’ın çeşitli bildirimlerde, durum gösterimlerinde ve araç takımlarında yoğun biçimde kullandığı bir alan olurken Android tarafında da çeşitli üçüncü taraf uygulamalarla benzer işlevlerin sağlanmaya çalışıldığını görmeye başladık. DynamicSpot da o uygulamalardan bir tanesi olmuştu. Bu uygulama güncellendi ve Dynamic Island terimini adına ekledi.

DynamicSpot eylül ayında, iPhone 14 serisinin tanıtımından sonra çıkmış olsa da, kısa süre içinde kullanıcılardan büyük ilgi gördü ve 1 milyonun üstünde indirme rakamına ulaştı. Geçen haftanın sonlarına doğru gelen güncellemeyle birlikte uygulama beta sürecinden de çıkmış oldu. Artık tüm Android telefonları için Google Play Store’dan indirilebiliyor.

DynamicSpot uygulaması, özellikle ekranın üst kısmında ortaya yerleştirilmiş kamera deliğinin etrafında çalışıyordu. Gelen güncellemeyle birlikte kamera deliği ekranın sol üst köşesine yerleştirilmiş telefonlarda da düzgün çalışır hâle geliyor. Ayrıca uygulamalanın geliştiricisi Android müzik kontrollerini dekledi. Bunların yanında, başta da belirttiğimiz gibi, Google Play Store’da görünen adına “Dynamic Island for Android”, yani “Android için Dynamic Island” terimi eklendi.

Yaklaşık 2 bin 500 kullanıcı uygulamaya ortalama 4.4 puan vermiş. Bunların yorumlarına güvenerek iyi bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Uygulamanın geliştiricisi Jawomo, açıklama bölümünde “DynamicSpot ile iPhone 14 Pro’nun Dynamic Island özelliğini Android cihazınıza kolayca edinebilirsiniz! DynamicSpot size Dynamic Island mini çoklu görev özelliği sunarak son bildirimlere veya telefon durumu değişikliklerine erişmenizi kolaylaştırır.” diyor.

Ayrıca “Görüntülenen uygulamayı açmak için küçük siyah dinamik noktaya/açılır pencereye dokunun, genişletmek ve daha fazla ayrıntı görüntülemek için açılır pencereye uzun basın. iPhone’un Dynamic Island’ı özelleştirilemez, ancak dynamicSpot özelleştirilebilir! Etkileşim ayarlarını değiştirebilir, ne zaman gösterileceğini seçebilirsiniz. veya dinamik noktayı/açılır pencereyi veya hangi uygulamaların görüneceğini gizleyin. DynamicSpot, Android’in bildirim sistemini kullandığından, mesajlaşma bildirimi, zamanlayıcı uygulamaları ve hatta müzik uygulamaları gibi hemen hemen tüm uygulamalarla uyumludur!” ifadelerine de yer veriliyor.

Uygulamanın geliştiricisi Jawomo, daha fazla özelliğin de geleceğini belirtiyor. Bununla birlikte Android telefon üreticilerinin Dynamic Island özelliklerini kullanıcı arayüzlerine doğrudan eklemeye başlayacaklarını tahmin ediyoruz. Bu durumda üçüncü taraf uygulamaya pek gerek kalmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER