Manşetler

Bu uygulama ile Dynamic Island’ı Android telefonunuza getirebilirsiniz

dynamic island
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iPhone 14 Pro ve Pro Max‘te sunduğu Dynamic Island adlı özellikle birlikte, şimdiye kadar Android telefonlarda sıklıkla gördüğümüz ekran deliklerine farklı bir yaklaşım getirdi. Android’in daha açık yapısı sayesinde, daha şimdiden Apple’ın yeni iPhone’larındaki bu özelliği Android telefonlara getiren çözümler ortaya çıkmaya başladı. DynamicSpot uygulaması da bunlardan bir tanesi.

Jawomo adlı geliştirici tarafından geliştirilmiş DynamicSpot uygulaması Google Play Store üzerinden erken erişime açıldı. Bu uygulamayı ücretsiz olarak indirip deneyebilirsiniz. Bu uygulama Android cihazındaki ekran deliğinin veya çentiğin konumuna bağlı olarak dinamik adanın konumunu ve boyutunu ayarlama imkanı sağlıyor.

Dinamik adayı kilit ekranında gösterme veya ikonlara tıklayarak uygulamaları açma gibi daha gelişmiş özellikler de mevcut. Ne var ki, bunları etkinleştirmek için uygulamanın paralı versiyonuna erişmeniz gerekiyor. Bunun için de 35.99 TL’lik ücret isteniyor.

dynamic island

Tabii ki, erken erişim safhasında olan her uygulama gibi, bu uygulamada da her şey istenildiği gibi çalışmıyor. Dynamic Island Android işletim sisteminin doğal bir özelliği olmadığı için, her şeyin düzgün görünmesi adına bazı ara çözümler geliştiriliyor. Bunlar da her zaman en iyi sonuçları vermeyebiliyor.

Her şey rağmen, DynamicSpot uygulaması Google Play Store’da sunulan çeşitli Dynamic Island uygulamaları içinde en estetik görünümü sunuyor. Bununla birlikte Apple’ın versiyonunda gördüğümüz gelişmiş özellikleri ve hoş görünümü burada görmüyoruz. Yine de, paralı versiyonda bildirimlerle etkileşim için dokunma veya bastırarak bekletmeyi açma gibi, Apple’ın adasında bulunmayan bazı özellikler de var.

dynamic island

DynamicSpot uygulamasının daha geliştirilmeye ihtiyacı var gibi görünse de, bağımsız bir uygulama için kısa zamanda gelinen nokta oldukça etkileyici görünüyor. Ekrandaki delikten sıkılan ve Apple’ın yeni telefonlarındaki etkileyici havayı isteyen Android telefon sahipleri için bu uygulama yeni bir soluk kazandıracaktır.

İLGİLİ HABERLER