Teknoloji

Duolingo’nun dil repertuvarı genişliyor

duolingo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Duolingo dünyanın en popüler çevrimiçi dil eğitimi platformları arasında yer alıyor. Servisin sürekli genişleyen dil repertuvarına yeni ve oldukça önemli bir seçenek daha eklendi. Artık Duolingo’yla Arapça öğrenmek de mümkün olacak. Şu an için bu imkân sadece İngilizce konuşabilen kullanıcılara sunuluyor.

Duolingo’yla Modern Standart Arapça öğrenilebilecek. Arap alfabesinin, dil bilgisi farklılıklarının ve fonetiğin anlatılacağı dersler sayesinde öğrenmesi görece zor bir dil olan Arapçanın daha kolay kavranabilmesi amaçlanıyor. Duolingo’nun Arapça derslerine iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra web üzerinden de erişilebiliyor.

Arapça derslerinin başlaması, Duolingo için ayrı bir önem de taşıyor. Arapçanın da listeye eklenmesiyle birlikte dünya üzerinde en çok konuşulan beş dilin tamamını Duolingo’yla öğrenmek mümkün hâle geldi. Platformun geniş dil desteği sayesinde yeni yerleşilen bir ülkeye alışmak veya yurt dışı tatillerinde iletişim kurmak biraz daha kolaylaşıyor.

Duolingo, ana dili İngilizce olmayan kullanıcıları için hâlâ yeterince gelişmiş değil. Örneğin, Türkçe konuşanların Duolingo’yla öğrenebilecekleri dillerin sayısı oldukça az. Yine de, İngilizce üzerinden de olsa, desteklenen dillerin sayısının artıması; Duolingo’nun doğru yolda olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER