Teknoloji

Dünyanın karbon fiberden yapılmış ilk telefonu: Carbon 1 Mark II

carbon 1 mark 2

Carbon Mobile adlı bir şirket, dünyanın karbon fiberden yapılmış ilk akıllı telefonunu çıkarmaya hazırlanıyor. Bu telefonun adı da Carbon 1 Mark II olacak.

Carbon 1 Mark II, HyRECM Technology (Hibrit Radyo Özellikli Kompozit Malzemeler) olarak adlandırılan bir teknoloji kullanılarak üretiliyor. Dahası şirket, karbon fiberin radyo sinyallerini geçirmeye izin veren kompozitle örüldüğünü, bu sayede kesintisiz bir monokok (kasa ve gövdenin entegre edildiği) tasarımın oluşturulduğunu söylüyor. Sonuç olarak karşımızda ince ve hafif bir cihaz var ve tartıda sadece 125 gram geliyor.

Telefonda 6.01. inç AMOLED ekran var ve bu ekran Corning Gorilla Glass 6 ekran camıyla korunuyor. MediaTek Helio P90 yonga set barındırıyor. RAM belirtilmemiş, ancak 128 GB dahili hafıza ile geldiğini biliyoruz.

Karbon fiber telefonun arkasında iki kamera var. Kameranın özelliklerinden bahsedilmiyor. Bunlara ek olarak kenara da parmak izi okuyucusu yerleştirilmiş.

Ön siparişe çıkarılan Carbon 1 Mark II, 800 avro (5448 TL) fiyat etiketine sahip. Ön sipariş sayfasında cihazın teslimatının Haziran 2020’de başlayacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER