Eğlence

Yakında vizyona girecek Dune filminin ilk fragmanı geldi

Yakında vizyona girecek Dune filminin ilk fragmanı geldi

Dune, şimdiye kadar yazılmış en büyük bilim kurgu kitaplarından bir tanesi olarak nitelendiriliyor. Ve en son uyarlamanın ilk fragmanı nihayet geldi. Bu fragman sayesinde hayranlara yönetmen Denis Villeneuve’ün, Frank Herbert’in ikonik romanına getirdiği yoruma dair bir fikir veriliyor.

Neredeyse absürt bir şekilde yıldızlarla dolu kadroda Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, Dave Bautista ve Javier Bardem yer alıyor. Villeneuve, daha önce Arrival ve Blade Runner 2049‘u yönettiği için destansı bilim kurguya da yabancı sayılmaz.

Fragman, Steven Colbert’in ev sahipliğinde Villeneuve ve oyuncu kadrosunun yaklaşmakta olan filme ilişkin görüşlerini tartıştığı bir Soru-Cevap oturumuyla birlikte gösterildi.

Dune‘un, Herbert’ın orijinal kitabına dayanan iki filmden ilki olması planlanıyo. Bu yıl çıkan film kitabın ilk yarısını kapsayacak. Henüz adı ve çıkış tarihi belli olmayan ikinci film romanın geri kalanını kapsayacak. Warner Bros., Dune‘un bir sonraki büyük serisi olacağına inanıyor ve bu nedenle büyük yatırım yapıyor. Dune: The Sisterhood HBO Max dizisi üzerinde çalışıyor. Bu dizi serinin kalbinde yer alacak, tamamen kadınlardan oluşan ve Bene Gesserit’e odaklanacak bir dizi olacak.

Dune, ülkelere göre kasım veya aralık ayında vizyonda olacak. ABD vizyon tarihi 18 Aralık, Fransa vizyon tarihi de 18 Kasım olarak görünüyor.

İLGİLİ HABERLER