Teknoloji

Duet Pro ile iPad’i bir çizim tahtasına dönüştürebilirsiniz

duet pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

duet proEğer bir iPad sahibiyseniz ve henüz Duet Display uygulamasını duymadıysanız, çok şey kaybediyor olabilirsiniz. 52,99 TL ile normal bir mobil uygulamaya göre daha yüksek fiyata sahip olsa da, Duet sayesinde iPad’inizi Mac veya Windows PC için ikinci bir monitöre çevirebilir, böylelikle ev veya ofis dışında da birden fazla monitörle çalışma şansı yakalayabilirsiniz. Duet Pro ile şimdi bu uygulama çok daha fazlasını sunuyor.

Duet Pro ile uygulamaya basınç ve eğim hassasiyeti de ekleniyor. Böylelikle Wacom gibi profesyonel grafik tabletleriyle çalışmaya alışmış olanlar, bilgisayar üzerinde gerçekleştirmekte oldukları yaratıcı çalışmalar için iPad’lerini kulanabiliyor. Bununla birlikte Wacom’unkiler tarzındaki bir tablete verdiğinizden çok daha azını ödeyerek onun yeteneklerine sahip oluyorsunuz.

Duet Pro özelliği uygulama içinden satılıyor ve yıllık 52,99 dolarlık abonelik karşılığında Duet kullanıcılarına açılıyor. Kullanıcıların yorumlarına göre, Apple Pencil ile çok iyi derecede çalışıyor.

Duet uygulamasının hâlâ birtakım eksiklikleri bulunuyor. Örneğin iPad’de iki uygulamanın aynı anda yan yana kullanılması özelliğini hâlâ desteklemiyor. Bununla birlikte macOS Sierra güncellemesinden sonra programları monitörler arasında sürükleme işlemi de problem çıkarmaya başladı. Duet’in geliştiricileri geçici çözümü Mission Control’ü devre dışı bırakmakta buldu ki, bu da işlevselliği azaltan bir durum.

Eğer çizim işleriyle yoğun şekilde uğraşıyorsanız, ayrıca bir iPad Pro ve Apple Pencil sahibiyseniz, Duet Pro’yu denemekte fayda var gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER