Teknoloji

Dropbox Mailbox ve Carousel uygulamalarını kapatıyor

mailbox-dropbox-160313

Dropbox, Mart 2013’te satın aldığı e-posta uygulaması Mailbox ve şirketin bağımsız fotoğraf yönetim uygulaması Carousel‘i kapatıyor. Şirketten yapılan açıklamada bu kararın ana uygulamaya ve onun katılımcı özelliklerine daha fazla odaklanma amacıyla alındığını belirtti.

Kurucusu ve CEO’su Drew Houston ile CTO’su Arash Ferdowsi’nin kaleme aldıkları blog yazısında, Carousel’in önemli özelliklerinin fotoğrafların tutulduğu esas alana, ana uygulamaya taşınacağını kaydettiler. Ayrıca Mailbox uygulamasından elde edilen deneyimlerin de Dropbox’ta iletişim ve katılımcılığı artıracak yeni yöntemler geliştirmek için kullanılacağını eklediler.

dropbox-carousel-100414

Mailbox 26 Şubat tarihinde, Carousel ise ondan yaklaşık bir ay sonra, 31 Mart tarihinde kapatılacak. Şirket, Carousel’e ek zaman tanıdıklarını, böylelikle kullanıcıların fotoğraflarını indirip istedikleri başka bir alana taşıyabileceklerini kaydetti. Carousel üzerinde gerçekleştirilen diyalogların ve paylaşılan albümlerin dışa aktarılması için gelecek yılın başlarında basit bir dışa aktarım aracının da çıkarılacağını belirtti.

Her iki uygulama da son aylarda çok az miktarda gelişim görmüştü, bu da büyük rakiplerin Dropbox’ın yazılımlarının önüne geçmeye başlamasına neden olmuştu. Mailbox aylar önce iOS ve Android’de atıl duruma geçmişti, hatta Twitter hesabı bile susmuştu. Halbuki Microsoft’un Outlook veya Google’ın Inbox gibi rakip e-posta uygulamaları Mailbox’ın tanıttığı eşsiz navigasyon ve zaman yönetim özellikleri üstüne kurulmuştu. Aslında Dropbox da bunun farkında ve sektördeki birçok yenilikçi fikrin olgunlaşmasında Mailbox’ın payına dikkat çektiler.

Benzer şekilde Google Fotoğraflar ve Apple Fotoğraflar uygulamalarının yaptıkları da Carousel uygulamasını boşa çıkarır hâle getirmişlerdi. Dropbox Carousel’in bazı ilgi gören özelliklerini önümüzdeki aylarda ana uygulamaya getireceğini söylüyor. Belki bu durum fotoğraflarını Dropbox alanlarında saklayan kullanıcıların hoşuna gidebilir.

İLGİLİ HABERLER