Teknoloji

Dropbox Mailbox ve Carousel uygulamalarını kapatıyor

Dropbox Mailbox ve Carousel uygulamalarını kapatıyor
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

mailbox-dropbox-160313

Dropbox, Mart 2013’te satın aldığı e-posta uygulaması Mailbox ve şirketin bağımsız fotoğraf yönetim uygulaması Carousel‘i kapatıyor. Şirketten yapılan açıklamada bu kararın ana uygulamaya ve onun katılımcı özelliklerine daha fazla odaklanma amacıyla alındığını belirtti.

Kurucusu ve CEO’su Drew Houston ile CTO’su Arash Ferdowsi’nin kaleme aldıkları blog yazısında, Carousel’in önemli özelliklerinin fotoğrafların tutulduğu esas alana, ana uygulamaya taşınacağını kaydettiler. Ayrıca Mailbox uygulamasından elde edilen deneyimlerin de Dropbox’ta iletişim ve katılımcılığı artıracak yeni yöntemler geliştirmek için kullanılacağını eklediler.

dropbox-carousel-100414

Mailbox 26 Şubat tarihinde, Carousel ise ondan yaklaşık bir ay sonra, 31 Mart tarihinde kapatılacak. Şirket, Carousel’e ek zaman tanıdıklarını, böylelikle kullanıcıların fotoğraflarını indirip istedikleri başka bir alana taşıyabileceklerini kaydetti. Carousel üzerinde gerçekleştirilen diyalogların ve paylaşılan albümlerin dışa aktarılması için gelecek yılın başlarında basit bir dışa aktarım aracının da çıkarılacağını belirtti.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

TP-Link Deco BE65, Wi‑Fi 7 ve 6 GHz desteğiyle ev ağını yeniliyor: 7.585,22 TL’ye yüzde 31 indirim
TP-Link Deco BE65, Wi‑Fi 7 ve 6 GHz desteğiyle ev ağını yeniliyor: 7.585,22 TL’ye yüzde 31 indirim
Satın Al
Havit Gamenote KB874L, kompakt mekanik klavye arayanlara yüzde 31 indirimle 1.246 TL
Havit Gamenote KB874L, kompakt mekanik klavye arayanlara yüzde 31 indirimle 1.246 TL
Satın Al
TP-Link UH6120C, dizüstüne 4K ekran ve Ethernet ekliyor: 1.667,81 TL’ye yüzde 13 indirim
TP-Link UH6120C, dizüstüne 4K ekran ve Ethernet ekliyor: 1.667,81 TL’ye yüzde 13 indirim
Satın Al
Sony WH-CH720N, ANC ve 50 saatlik pil ömrüyle 7.900 TL’ye indi
Sony WH-CH720N, ANC ve 50 saatlik pil ömrüyle 7.900 TL’ye indi
Satın Al
Logitech C270, görüntülü görüşmeler için mikrofonlu kamerayı 1.476 TL’ye getiriyor
Logitech C270, görüntülü görüşmeler için mikrofonlu kamerayı 1.476 TL’ye getiriyor
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Her iki uygulama da son aylarda çok az miktarda gelişim görmüştü, bu da büyük rakiplerin Dropbox’ın yazılımlarının önüne geçmeye başlamasına neden olmuştu. Mailbox aylar önce iOS ve Android’de atıl duruma geçmişti, hatta Twitter hesabı bile susmuştu. Halbuki Microsoft’un Outlook veya Google’ın Inbox gibi rakip e-posta uygulamaları Mailbox’ın tanıttığı eşsiz navigasyon ve zaman yönetim özellikleri üstüne kurulmuştu. Aslında Dropbox da bunun farkında ve sektördeki birçok yenilikçi fikrin olgunlaşmasında Mailbox’ın payına dikkat çektiler.

Benzer şekilde Google Fotoğraflar ve Apple Fotoğraflar uygulamalarının yaptıkları da Carousel uygulamasını boşa çıkarır hâle getirmişlerdi. Dropbox Carousel’in bazı ilgi gören özelliklerini önümüzdeki aylarda ana uygulamaya getireceğini söylüyor. Belki bu durum fotoğraflarını Dropbox alanlarında saklayan kullanıcıların hoşuna gidebilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl