Teknoloji

Dropbox Infinite ile bulut masaüstüne taşınacak

dropbox infinite

dropbox infiniteBireysel tüketicilere yönelik bilgisayarların büyük çoğunluğunun, özellikle dizüstü bilgisayar veya 2’si-1-arada olanların 1 TB’lık depolama alanıyla geldiğini görüyoruz. Dropbox gibi bulut depolama servisleri bunu neredeyse sonsuz noktasına taşıyor, ayrıca dosyalar üzerinde ortak çalışma problemini de çözüyor.

Bulutta depolanana dosyalara erişim her zaman mükemmel olmuyor, bazı durumlarda iş akışınız sekteye uğrayabiliyor. Dropbox Infinite ile dünyanın en popüler bulut depolama servis sağlayıcılarından bir tanesi sorunun üstesinden gelmeyi amaçlıyor, her bir kullanıcıya 10 TB’lık çevrim içi depolama alanlarına, sanki 1 TB kapasiteli bilgisayarlarına yüklüymüş gibi ulaşma imkanı sunacak.

Masaüstünde Dropbox dosyalarına iki yönden erişim sağlanıyor. Windows’da Windows Gezgini veya OS X’te Finder Penceresi kullanılarak dosyalara erişim sağlanabilir, ancak bunun için dosyaların eş zamanlanmış olması gerekiyor; bu da yereldeki sürücüden yer tüketilmesi anlamına geliyor. Buna alternatif olarak bir web tarayıcısı kullanarak buluttaki dosyalara erişim sağlamak mümkün. Bu iki yöntem de ideal sayılmaz ve günümüzün çalışanlarının aradığı hıza ayak uydurmakta zorlanır.

Dropbox Infinite ise iki yöntemi sihirli şekilde birleştiriyor, yerel depolama alanınızı daha yüksek noktalara, en azından abonelik karşılığında sahip olduğunuz Dropbox depolama alanı seviyesine çıkarıyor. Çevrim dışı erişim yönteminde olduğu gibi dosyaları dosya yöneticisi üzerinden, sanki yerelde depolanmış gibi görmek mümkün oluyor. Ne var ki, aslında o dosyalar hâlâ bulutta saklanıyor ve yerelde herhangi bir yer tutmuyor. İşin sihirli noktası da burası: Bu dosyaları açmak için herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Sanki yerelde tutuluyorlarmış gibi üstlerine çift tıklatmanız ve ilişkilendirilmiş yerel uygulamayla açmanız yeterli oluyor. Arka tarafta eş zamanlama işlemi otomatik olarak sürüyor. Ayrıca dosyaları bilgisayarınızda gerçek anlamda saklanan diğer dosyalar gibi taşımanız da mümkün, her şey Dropbox ile otomatik olarak eş zamanlanıyor.

Bu arada kullanıcılar dosyalarını çevrim dışıyken erişebilecek şekilde saklayabilecekler. Bu durum uzun süre internete bağlı olmadıkları durumlar için ideal olacaktır. Tabii ki, bunlar yerel depolama alanında da belirli bir alan işgal edecektir.

Dropbox Infinite ile bulut depolama yöntemi değişebilir. Bu yöntem bir açıdan bulutta bir harici depolama diski taşımaya benziyor. Bu alana bilgisayarın ana depolama alanından ayrı ve bağımsız şekilde erişmek mümkün oluyor. En son projeyle birlikte bulut depolama gerçek anlamda yerel depolamaya eksiksiz ve kesintisiz biçimde entegre edilebilir gibi görünüyor.

Dropbox Infinite şu anda belirli müşteriler tarafından test ediliyor. Çoğunlukla kurumsal Dropbox kullanıcılarını ilgilendiren bu özelliğin çok yakında her kullanıcıya sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER