Teknoloji

Nintendo NX Mart 2017’de satışa sunulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo nxNintendo’nun gizemli NX konsolu ufukta daha belirgin biçimde görünmeye başladı. Geride kalan çeyreğe ait finansal sonuçlarını paylaşan şirket, NX platformunun 2017’nin mart ayında tüm dünyada satışa sunulacağını açıkladı. Şu ana kadar sistemle ilgili olarak isim dışında bir şey açıklanmazken, şirket konsolun “tamamen yeni bir konsept” sunacağını iddia ediyor.

Konsolun çıkış tarihini finansal sonuçların içinde açıklamak kulağa mantıklı bir hareket gibi gelmese de, bunun Nintendo için klasikleşmiş bir hamle olduğunu belirtmek gerekiyor. Şirket, daha önce 3DS ve Wii U’nun piyasaya çıkış tarihleri konusunda da aynı yolla bilgilendirme yapmıştı. Ürünlere dair detaylı bilgiler ise E3’te açıklanmıştı. Nintendo’nun yine aynı yolu takip etmesi ve NX’e dair daha fazla bilgiyi E3 2016 kapsamında paylaşması muhtemel gözüküyor.

Nintendo NX ile ilgili olarak bugüne kadar ortaya atılan iddialar ise muhtelif. Oyun konsolunun Android tabanlı olacağı, Sharp tarafından üretilen sıra dışı ekranları barındıracağı ve taşınabilir konsollar ile ev konsollarını birleştirecek melez bir platform olacağı ortaya atılan iddialardan bazıları. Nintendo’dan şu ana kadar bu iddialara ilişkin bir doğrulama veya yalanlama gelmiş değil.

Nintendo’nun yeni nesil oyun konsoluna dair daha detaylı bilgilerin ne zaman paylaşılacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor. Zira şirket tarafından Nintendo America Twitter hesabı aracılığıyla yapılan açıklamada, E3 2016 etkinliğinde odak noktasının yeni “Legend of Zelda” oyunu olacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER