Teknoloji

DreamWorks ”Dreamtab” adını taşıyan Android tabletini ilkbaharda piyasaya sürecek

DreamWorks çocuklar için bir tablet hazırlamak amacıyla Toys R Us için Nabi serisini hazırlayan Fuhu ile işbirliğine gitti. The New York Times’ta yer alan habere göre, Dreamtab adını taşıyacak 8 inç’lik tablet ABD’de 300 doların altında bir fiyattan satılacak ve DreamWorks karakterlerinin yer aldığı sürekli güncellenen içerikler barındıracak. Tablet için özel hazırlanan içerikler Dreamtab’e tüketime hazır biçimde gönderilecek. Sinema ve TV’den uyarlanan pek çok mobil oyunun aksine Dreamtab içeriklerinin gelişimi de DreamWorks içinde gerçekleştirilecek.

dreamworks-dreamtab-030114

Dreamtab için hazırlanan özel içeriklerden birinin altına DreamWorks’ün animasyon prodüktörü Nancy Bernstein imza atıyor. Dreamtab için ”karakter anları” adında özel bir seri hazırlayan Bernstein, bu seride DreamWorks karakterlerini tabletle yapılan işlerle bir araya getirecek. Örneğin Shrek çocuklara tabletlerini ebeveyn zamanlama kilidiyle eş zamanlı olarak kapatmalarını öğütleyen bir kısa filmde boy gösterecek. DreamWorks animatörleri tarafından özel olarak verilen çizim dersleri de tablette yer alacak. Şirketten The New York Times’a yapılan açıklamada Dreamtab’in DreamWorks animatörlerinin kullandığıyla aynı bir stylus teknolojisi barındıracağı ve böylelikle çocukların çizim yapmasının da önünün açılacağı belirtildi. Tablette bir Wacom stylus’un varsayılan olarak mı yer alacağı, yoksa ayrıyeten mi satılacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Fuhu ve DreamWorks markalı başka oyuncaklar için yapılacak işbirliklerine de kapıyı açık bırakıyor. İlkbaharda satışa sunulacak tabletle birlikte DreamWorks markalı kulaklık ve kılıfların da piyasaya sürüleceği belirtilirken, tabletin 12 inç’lik versiyonu için de çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

İlgili >> The New York Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER