Teknoloji

Dr. Mario World yakında mobil cihazlara gelecek

dr. mario world

Nintendo mobil oyun geliştirme çalışmalarında hız kesmiyor. Şirketin geliştirdiği yeni oyunda Mario, tıpkı 90’larda olduğu gibi, yine doktor önlüğünü sırtına geçirecek. Oyun devi, Line ile birlikte Dr. Mario World adını taşıyan, aksiyon bulmaca formatında bir mobil oyun üstünde çalıştığını açıkladı.

Orijinal Dr. Mario, 1990’da NES, SNES ve Game Boy’da oyuncularla buluşmuştu. Tetris benzeri bir deneyim yaşatan oyunda oyuncular Mario ile virüslerin üzerine kapsüller göndererek onları yok etmeye çalışıyordu.

Mobil oyunlar, son birkaç yıldır Nintendo’nun iş planlarında önemli bir yere sahip. Şirket Fire Emblem ve Animal Crossing gibi popüler oyunlarını, iOS ve Android’de de kullanıcılarıyla buluşturmuştu. Bu açılımın en yeni halkalarından biri olan Dr. Mario World, bir aksilik olmazsa, yaz aylarında oyuncularla buluşacak. Şirketin bir süredir üstünde çalıştığı bir diğer oyun Mario Kart Tour’un mobil versiyonunun çıkışı ise mart ayından yaza ertelenmişti. Bu da iki farklı Mario oyununun yakın zamanlarda oyuncularla buluşabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER