Eğlence

Yeni Dr. Dre albümü Apple Music ve iTunes’a özel olacak

dr-dre-compton-040815

Müzik dünyasının en önemli isimleri arasında yer alan rap yıldızı Dr. Dre, 16 yıllık bir aranın ardından yeni albümünü yayınlamaya hazırlanıyor. “Compton: A Soundtrack” adını taşıyan albüm, 7 Ağustosta yayınlanacak. Dr. Dre’nin albümüne sadece Apple Music ve iTunes üzerinden erişilebilecek. Dr. Dre, yeni albümünün duyurusunu Apple Music’in canlı radyosu Beats 1’daki programı The Pharmacy’de yaptı.

Ünlü rap yıldızı, yeni albümünün yakında yayınlanacak “Straight Outta Compton” isimli filmden alınan ilhamla hazırlandığını belirtti. Söz konusu film, Dr. Dre’nin de kurucuları arasında yer aldığı rap grubu NWA’in hikayesini anlatıyor. Filmin prodüksiyon sürecinde de katkısı bulunan Dr. Dre, setten çekip stüdyoya giderken bu albümü yapmaya karar verdiğini dile getirdi.

Dr. Dre’nin Beats kurucularından biri olduğu ve halihazırda Apple yönetiminde görev aldığı göz önüne alınınca yeni albümünün Apple Music ve iTunes’a özgü olması kulağa oldukça doğal geliyor. Dr. Dre’nin en önemli albümlerinden biri olan 1992 çıkışlı The Chronicle da dijital ortamda sadece Apple Music aracılığıyla dinlenebiliyor.

16 şarkı barındıran Compton: A Soundtrack’te Snoop Dogg, Eminem, Kendrick Lamar ve Ice Cube gibi isimler konuk sanatçı olarak Dr. Dre’ye eşlik ediyor.

İLGİLİ HABERLER