Teknoloji

Amerikalılar Donald Trump’ın Twitter’ı kullanma biçiminden hoşlanmıyor

Donald Trump twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

donald trump twitterABD Başkanı Donald Trump Twitter üzerinden uzun münakaşalara girmekten çekinmiyor. Peki Trump’ın bu tutumu Amerikalılar tarafından nasıl karşılanıyor? ABC News ve The Washington Post tarafından gerçekleştirilen bir anket, Amerikalıların başkanlarının Twitter bağlılığından pek de memnun olmadığını gösteriyor.

Ankete katılanların yüzde 67’si Trump’ın Twitter kullanım tarzını onaylamıyor. Büyük çoğunluk Trump’ın tarzı için “tehlikeli”, “aşağılayıcı” ve “uygunsuz” gibi sıfatlar kullanıyor. Daha küçük bir grup ise “ilginç”, “etkili” ve “güçlendirici” gibi pozitif olarak değerlendirilebilecek sıfatları tercih ediyor. Bu düşüncenin politik tercihlerden bağımsız olduğunu da ayrıca belirtmek gerekiyor. Ankete katılan ve Cumhuriyetçi olduğunu belirtenlerin sadece yüzde 41’i Trump’ın tweetleri için olumlu sıfatlar kullanıyor.

Ankete göre, Trump’ın Twitter kullanım tarzı beyaz erkekler dışında kalan gruplar dışında pek hoş görülmüyor. Kadınlar arasında Trump’ın tweetlerini uygunsuz olarak bulanların oranı yüzde 78’e çıkıyor. Söz konusu oran erkeklerde ise yüzde 58 seviyesinde. Beyaz olmayanların yüzde 65’i Trump’ın tweetlerinin tehlikeli olduğuna inanıyor. Beyazlarda ise bu oran yüzde 45 seviyesinde seyrediyor.

Her şeye rağmen, ankete temkinli biçimde yaklaşmak gerekiyor. ABC News ve The Washington Post anketi bilimsel yöntemlerle gerçekleştirse de, anket için sadece 1001 kişiyle konuşuldu. Bu sayı bir anket için yeterli olsa da, Amerikan seçmenlerinin görüşlerini tam olarak yansıtma konusunda eksik kalabilir. Buna ek olarak, anketin katılımcıları içinde Cumhuriyetçilerin oranı yüzde 23’te kalıyor. Katılımcıların yüzde 35’ini Demokratlar ve yine yüzde 35’ini bağımsızlar oluşturuyor. Bu durum bazı cevaplar üzerinde etkili olmasa da, Amerikalıların oy verme davranışlarını da tam olarak yansıtmıyor.

Donald Trump Twitter kullanım alışkanlıklarını değiştirecek gibi görünmüyor

Anket Amerikan halkının Trump’ın Twitter kullanımına yönelik rahatsızlığını gözler önüne serse de, bu durumun Trump nezdinde pek etki yaratması beklenmiyor. ABD Başkanı’nın negatif anketlere karşı “görmezden gelme” yöntemini seçtiği biliniyor. Dolayısıyla ortada yasal bir zorunluluk olmadıkça Trump’ın başkan olmadan önceki gibi Twitter kullanmaya devam edeceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER