Eğlence

Dolby en yeni Dolby Atmos müzik stüdyosunu sergiledi – Video

dolby atmos stüdyo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dolby, Londra’da kurduğu Dolby Atmos Music özellikli en yeni stüdyosunu sergiledi. Pocket-lint‘in belirttiğine göre Eastcote Studios, 1980 yılında Ian Dury ve The Blockheads’den Chaz Jankel ve mühendis Philip Bagenal tarafından kurulan bağımsız bir stüdyodur.

Stüdyo geçmişte Massive Attack (Blue Lines kayıtları orada yapıldı), Depeche Mode, Adele, Arctic Monkeys, Suede ve Kaiser Chiefs dahil olmak üzere çok sayıda sanatçı tarafından kullanıldı. Şimdi, aşağıdaki videoda görebileceğiniz gibi küçük ama etkileyici bir Dolby Atmos mix odasına ev sahipliği yapıyor.

Stüdyo şu anda Grammy ve Brit ödüllü albümlerin yapımcılığını yapan ve A-ha, Jason Mraz, Cat Stevens, Shawn Mendes ve Yungblud ile çalışan Martin Terefe’ye ait. Grammy adayı mühendis ve yapımcı Dyre Gormsen de Martin ile birçok projede çalıştı ve yeni Dolby Atmos özellikli stüdyoda görev alacak. Yeni sanatçı Henjila’nın son single’ı Yellow Face ve Jack Savoretti’nin son albümü Europiana da bu Atmos özellikli stüdyoda mikslendi.

Eastcote’da bulunan ve aşağıda gördüğümüz miks odası küçük ve sarmal bir merdivenin tepesinde yer alıyor. Bu, Atmos destekli miksler için büyük bir kuruluma ihtiyaç olmadığını gösteriyor. Odanın yanı sıra yukarıdaki videoda, kullanılan Dolby Atmos Renderer yazılımını da görebilirsiniz.

Atmos’un gelecekte ortaya çıkarabileceği olanaklarından bahseden Dyre Gormsen, “Martin ve ben, Eastcote’taki becerilerimizi ve uzmanlığımızı kullanmaktan ve müzik sahnesinde ortaya çıkan en yeni yeteneklerden bazılarını yaratmak ve desteklemek için Dolby Atmos’un bize sunacağı yeni fırsatları kucaklamaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Dolby Atmos müzik tarafında giderek daha fazla kullanılan bir teknoloji olacağa benziyor. Apple, haziran ayında Dolby Atmos özellikli Uzamsal Ses desteğini kullanıma sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER