Eğlence

Apple Music Android uygulamasına kayıpsız ve uzamsal ses desteği

apple music android klasik müzik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Music için WWDC 2021’de duyurulan uzamsal ve kayıpsız ses özellikleri servisin Android uygulamasında da kullanıcılarla buluşmaya başladı. Ancak ilk etapta sınırlı sayıda beta testi kullanıcısı bu özelliği deneyebilecek.

Tanım bölümünde sadece uyumlu cihazların uzamsal ses ve Dolby Atmos desteklerinden faydalanabileceği belirtildi. Dolby Atmos desteğine sahip albümlerin sayfalarında Dolby Atmos etiketi gösterilecek. Aynı durum kayıpsız ses desteğine sahip içerikler için de geçerli olacak.

Ayarlar menüsünde kullanıcıların karşısına başka seçenekler de çıkacak. Düşük veri tüketen Yüksek Verimlilik modu, 256 Kbps AAC formatını destekleyen Yüksek Kalite modu, Kayıpsız ve Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız Ses seçenekleri ayarlar menüsünde yer alıyor.

Apple Music Android uygulaması artık otomatik çapraz geçişleri de destekleyecek. Böylelikle şarkılar arasındaki geçiş daha pürüzsüz şekilde gerçekleştirilecek. Uygulamanın arama özelliklerinde de kullanıcıların işini kolaylaştıracak optimizasyonlar yapılacak.

İLGİLİ HABERLER