Eğlence

DLive ve BitTorrent önemli iş birliklerini duyurdu

dlive bittorrent
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BitTorrent, popüler blockchain tabanlı içerik paylaşım platformu DLive’ın BitTorrent ekosistemine katılacağını ve TRON blok zincirine geçişe başlayacağını duyurdu.

DLive ve BitTorrent, canlı yayın da dahil olmak üzere blockchain tabanlı P2P içerik paylaşımından herkesin yararlanabilmesi için birlikte çalışacak. DLive, ürün ve hizmetlerini BitTorrent’de tanıtmanın yanı sıra en yeni depolama hizmetini de kullanacak.

2019’un başlarında BitTorrent tarafından sunulan canlı yayın platformu BLive, DLive platformuyla birleştirilecek ve ekipleri DLive ekibine katılacak. DLive, üzerinde bulunan tüm içeriğin merkeziyetsiz sisteme geçmesine izin vermek için dağıtılmış bir dosya paylaşım ve depolama sistemi olan BitTorrent Dosya Paylaşım Sistemi’ni (BTFS) kullanmaya başlayacak. DLive ayrıca, her topluluğu diğerine daha fazla entegre etmek için hesap sistemlerini BitTorrent’lerle birleştirecek.

Bu iş birliğiyle BitTorrent’in aylık 100 milyon aktif kullanıcısı DLive’ın hizmetlerine kolayca erişebilecek ve böylelikle canlı yayın devi dünyanın en büyüklerinden biri olarak yerini sağlamlaştıracak.

BitTorrent CEO’su Justin Sun; “Blockchain ve dijital medyayı birleştirdiğinizde DLive, mümkün olanı gösteren en iyi örneklerden biridir.” dedi. “DLive, canlı medya üreticileri için mükemmel bir çözümdür. Kullanıcıların yayınlarına ev sahipliği yapan ve yayıncılarının yayın frekansının avantajını kullanan merkezi sosyal medya platformları için canlı yayın içeriği çok değerlidir. TRON ve BitTorrent’ın küresel tutkulu içerik oluşturucuları ile topluluğunun eklenmesiyle DLive’in tüm dünyaya değer katmasını umuyoruz.”

DLive CEO’su Charles Wayn, ise “BitTorrent ekosisteminin bir parçası olma fırsatına sahip olmaktan çok memnunuz” dedi. “BitTorrent’ın P2P alanına öncülük etmesini izledim. DLive’ın yaratıcıları güçlendirme ve toplulukları ödüllendirme hedefi, bu yeni girişimin gücüyle hedefine bir adım daha yaklaştı.”

Lino coin yeni sistemde kullanılmayacak

Ancak BitTorrent ekosistemine katılan DLive, TRON blockchain’e geçiş tamamlanana kadar Lino blockchain’i destekleyecek. Lino blockchain teknik altyapısı BitTorrent’e entegre edilecek, ancak LINO coin artık yeni ekosistemde temel değer veya kullanım birimi olmayacak. BTT’nin mevcut DLive ekosistemine entegrasyonunu kolaylaştırmak için DLive, mevcut kullanıcılara Lino blok zincirinden BitTorrent ekosistemine geçiş konusunda çeşitli avantajlar ve ödüller sunuyor. TRON blok zincirine geçiş başarıyla tamamlandığında, DLive artık Lino blok zincirini kullanmayacak.

İLGİLİ HABERLER