Teknoloji

DJI Ronin-SC gimbal daha hafif, ancak yine çok yetenekli

dji ronin-sc

DJI’ın popüler gimbal aygıtı Ronin-S’in daha hafif versiyonu tanıtıldı. Ronin-S Compact (SC), aynasız kameraları tek elle stabil şekilde tutmayı ve kullanmayı sağlayan üç eksenli bir gimbal olarak karşımıza çıktı.

Ronin-SC, çeşitli yollarla daha fazla şekilde mobil kullanıma uygun hâle getirildi. Yeni gelen akıllı telefon destekli araçlar arasında nesne takibi ve kameranın hareketlerinin uzaktan kumanda edilmesi de bulunuyor.

Yaklaşık 1 kg ağırlığa sahip olan DJI Ronin-SC, orijinal modelden yüzde 41 daha hafif. Ronin-S daha ağır kameralara uygun bir seçenek olmayı sürdürürken, SC ise ağırlığı 2 kilograma kadar çıkabilen kamera ve lens kombinasyonlarına hitap ediyor. Sony, Nikon, Canon, Panasonic ve Fujifilm markalı çoğu aynasız kamerayla kullanılabiliyor.

Daha rahat taşınabilir tasarımının yanı sıra, Ronin-SC birtakım yeni çekim seçeneklerini de getiriyor. Force Mobile, gimbalin pozisyonunu akıllı telefon ile gimbalin hareketlerini eş zamanlayarak uzaktan ayarlama fırsatı veriyor. Akıllı telefonun hareketiyle aynı hareketi gimbal de yapıyor. Bluetooth bağlantısı ise 25 metre uzaklığa kadar çalışabiliyor.

Ronin serisinde ilk kez gördüğümüz ActiveTrack 3.0 ise, Osmo serisi ve bazı DJI drone’larında gördüğümüz takip teknolojisini ödünç alıyor. Hareketi görmek için kamera ile bir bağlantı olmaksızın, ActiveTrack 3.0 hareketi takip etmek için akıllı telefon kamerasının görüntüsünü kullanıyor. Aynasız kameranın hot shoe bölmüne takılan akıllı telefon montaj yuvası da Ronin-SC ile birlikte geliyor ve takip özelliği için kullanılıyor.

Gimbalin kontrol uygulamasında sanal kumanda kolu, hızlı çekim, motion-lapse, hareket kontrolü ve panorama gibi özellikler de var.

dji ronin-sc

Daha ağır olan Ronin-S gibi, Ronin-SC de kumanda kolu ve mod tuşlarını kullanarak gimbalin hareketlerini ve ayarlarını kontrol etmeyi sağlıyor. Daha hızlı kamera hareketlerini yakalamak için bir spor modu da bulunuyor. Ronin-SC’de, daha eski model gimbalden farklı olarak üç eksen için kilitler mevcut. Bu sayede kameranın dengede durmasına katkıda bulunuluyor ya da gimbalin çantada taşınırken sabit kalması sağlanıyor. Yeni eklenen konum kilit sistemi de gimbal dengelendikten sonra yeniden montajları daha hızlı şekilde yapmayı sağlıyor.

Ronin-SC’nin daha düşük kapasitesi fiyatı da Ronin-S’e göre daha aşağı çekiyor. Ronin-SC’nin standart seti 439 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip. Remote Start Stop Splitter aksesuarı ve yeni hafif harici odak motoru ile fiyatı 539 dolara çıkıyor. DJI Care Refresh, adını taşıyan, bir yıllık gimbal garanti paketi de 49 dolarlık fiyata sahip. Bu paket içinde iki adede kadar zarar görmüş Ronin-SC’nin yenileriyle değiştirilmesi imkanı mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER