Teknoloji

DJI Osmo Pocket sahiplerinin dört gözle beklediği mikrofon adaptörü çıktı

dji osmo pocket

DJI en sonunda, video günlük çekimine özel el kamerası Osmo Pocket için 3.5mm mikrofon adaptörü çıkardı. Geçtiğimiz aralık ayında çıkarılan bu kameraya özel adaptör, 39 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip. Kameranın USB Type-C portuna takılıyor. Bunun Rode, Audio-Technica ve Sennheiser tarafından geliştirilmiş mikrofonlarla çalışacağı belirtiliyor.

Osmo Pocket’ın dahili mikrofonu fena işlemiyor, ancak bu kamerayı kullananlar ses kayıt performansını eleştiriyordu. Videoyu çeken kişinin sesinin oldukça iyi şekilde duyulduğu, ancak karşı tarafta bulunan kişinin sesi için aynı durumun geçerli olmadığı belirtiliyordu. Aksiyon kameralarında ses kayıt çok önemli değildir, ancak söz konusu video günlükler için tasarlanmış bir kamera olunca, ses çok daha mühim hâle geliyor. Bunun için mikrofonda da kalite aranır hâle geliyor.

Ne var ki, DJI’ın adaptörünün tek başına yeterli olmayabileceği belirtiliyor. Her ne kadar 3.5mm jakların hepsinin aynı olduğunu düşünsek de, yakından baktığınızda bunların temaslarının birbirinden farklı olduğunu göreceksiniz. TS kablolarında sadece tek bir temas var, bu nedenle de sadece mono ses için kullanılıyor. TRS kablolar ise iki temas ile stereo sese izin veriyor. TRRS ise üç adet temas barındırıyor, bunların ikisi ses biri de mikrofon için kullanılabiliyor.

DJI’ın adaptörü TRS jaklarıyla çalışabiliyor. Bu nedenle mikrofonunuz TRRS jaklıysa, TRRS’ten TRS’e dönüştürücü adaptöre ihtiyacınız olacak. Neyse ki, n11 veya GittiGidiyor gibi sitelerde bunları rahatlıkla bulmak mümkün.

İLGİLİ HABERLER