Manşetler

DJI Osmo Mobile 5 tanıtıldı; bir selfie çubuğu gibi kullanılabilir

dji osmo mobile 5

DJI yeni akıllı telefon gimbal aygıtı Osmo Mobile 5’in duyurusunu gerçekleştirdi. Osmo Mobile 5, tutamağın içine yerleştirilmiş teleskopik bir selfie çubuğu içermesiyle önceki nesil ürünlerden farklılık gösteriyor.

OM 5, öncekilerle aynı şekilde katlanabilir tasarım ilkesini koruyor, ancak bazı küçük değişiklikler var. Gimbal bu yıl biraz daha küçük ve daha hafif. Ve dikkatli kullanıcılar, 8,4 inçlik selfie çubuğuna uyum sağlamak için tutacağın açısının öncekinden daha keskin olduğunu fark edeceklerdir. Ayrıca tutamaçta, bazı temel OM 5 özelliklerine hızlı bir şekilde erişmenizi sağlayacak yeni bir düğme var. Tasarımdaki değişikliklerle pil ömrü büyük bir darbe alıyor. OM 4 için tek bir şarjla çalışma süresi 15 saat olarak verilirken, OM 5 için bu süre altı saat 20 dakikaya düşüyor.

DJI, OM 4’ü tanıttığında, göze çarpan bir özellik, telefonunuzu gimbale zahmetsizce takmayı sağlayan bir çift manyetik bağlantıydı. Ancak, özellikle söz konusu telefonun üzerinde bir kılıf varsa, normalden daha büyük bir telefonla çalışmak için bağlantı parçaları ekstra çaba gerektiriyordu. Şimdi DJI, manyetik kıskacı geliştiriyor, böylece daha fazla uzanıyor. Ve yine tıpkı geçen yıl olduğu gibi, mıknatıslar hâlâ Apple’ın tescilli MagSafe mıknatıslarıyla uyumlu değil.

dji osmo mobile 5

Ayrıca OM 5 geliştirilmiş yalpa motorlarıyla birlikte gelir. Bunun yanı sıra yeni bir akıllı özellik olan Shotguides da ekleniyor. Bu özellik sayesinde OM 5, çevrenizi tarar ve bu gimbal ile video çekmek için size 30 sete kadar ipucu ve talimat verir. Önerilen tüm klipleri çektikten sonra, DJI’nin Mimo uygulamasında bunları tek bir videoda otomatik olarak düzenler.

DJI’nin diğer akıllı izleme özelliklerinin geri kalanında da performans alanında bazı yükseltmeler var. Active Track 4.0 artık yüz tanıma ve yüz izlemeyi iyileştirdi ve bu da çok daha hızlı yanıt veren bir performans sağlıyor.

OM 4’ün önceden programlanmış diğer tüm çekim modları OM 5’te de bulunabilir.  Hitchcockian dolly zoom, yaratıcı CloneMe Panoramaları ve kişisel favorim SpinShot bunların arasında yer alıyor.  Ayrıca Hyperlapse, Timelapse ve Motionlapse gibi daha önce gördüğümüz diğer standart modlar da mevcut.

dji osmo mobile 5

DJI Osmo Mobile 5’i iki farklı renkte sunacak, bunlar Atina grisi ve gün batımı beyazı olarak veriliyor. Ayrıca DJI, standart bir manyetik kelepçe gibi görünen, ancak özçekimlerinizi aydınlatmaya yardımcı olmak için yerleşik ışıklara sahip yeni bir aksesuar olan DJI Doldurma Işık Telefon Kelepçesini de sunuyor. Bu aksesuarın yurt dışı fiyatı da 59 dolar olarak belirlendi.

OM 5’in piyasaya sürülmesiyle birlikte, OM 4’ün adı OM SE olarak değiştirildi, özellikler ise aynı kaldı. 15 saatlik pil ömrü de korunuyor. Ancak yükseltilmiş manyetik kelepçesi var ve yurt dışı fiyatı da 119 dolar.

Osmo Mobile 5 ise yurt dışında 159 Amerikan doları karşılığında satışa sunuldu. OM 5, halka tutucu, kelepçe, tripod, bilek kayışı ve kese içeren standart bir pakette gelir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER