Teknoloji

DJI Osmo Mobile 5 bir selfie çubuğu gibi kullanılabilecek

dji osmo mobile 5

DJI yeni bir gimbal aygıtının duyurusuna hazırlanıyor. WinFuture’a göre şirket, sapına yerleştirilmiş teleskopik bir selfie çubuğuyla Osmo Mobile 5’i yakında tanıtacak. Geçen yılki Osmo Mobile 4‘ün takipçisi olacak Osmo Mobile 5, muhtemelen ilk kez DJI’nin 8 Eylül’deki lansman etkinliğinde gösterilecek. Cihazın 159 avroluk bir Avrupa fiyatına sahip olacağı bildiriliyor. Bu durumda Türkiye fiyatının 1500 TL’nin üzerinde olmasını bekleyebiliriz.

Osmo Mobile 5’in yaklaşık 17 cm’ye (6,7 inç) kadar katlanabildiği belirtiliyor. Ancak nesnenizi daha yakından çekmeniz veya ondan uzaklaşmanız gerektiğinde uzatılabiliyor. Resimlerden anlaşıldığı kadarıyla, geleneksel bir selfie çubuğu kadar uzamıyor gibi görünüyor, ancak çekimlerinizde size biraz daha esneklik kazandırmak için yeterli olacaktır. Uzatıldığında ise gimbalın kontrolleri rahatlıkla erişilebilecek biçimde aşağıda kalıyor.

dji osmo mobile 5

Ne yazık ki, Osmo Mobile 5’te bulunan teleskop mekanizmasının pil ömrü üzerinde bir etkisi olacak gibi görünüyor. Bunun Osmo Mobile 4 için verilen 15 saate kıyasla, yaklaşık 6 saat 20 dakika gibi daha düşük bir süre olduğu bildiriliyor. Neyse ki Osmo Mobile 4’teki manyetik montaj sistemi varlığını koruyor. Bu da telefonunuzu gimbale hızlı bir şekilde takıp çıkarmanın her zamankinden daha kolay olduğu anlamına geliyor.

Osmo Mobile 5’in yanı sıra, WinFuture’dan Roland Quandt, Osmo Mobile 4’ün 99 dolarlık daha uygun fiyatlı bir versiyonunun yolda olduğunu ve bunun 149 dolarlık ilk gimbalın manyetik montaj sistemini içermeyeceğini öne sürüyor.

İLGİLİ HABERLER