Teknoloji

Manyetik tutacaklar ile gelen DJI Osmo Mobile 4 tanıtıldı

dji osmo mobile 4

DJI motorlu akılı telefon video sabitleyici cihazlarının arasına yeni duyurduğu Osmo Mobile 4’ü ekledi. Yeni Osmo Mobile 4, kısacası OM4, selefinin katlanabilir tasarımını korurken iki manyetik bağlantı elemanıyla birlikte geliyor. Bunun sayesinde telefonunuzu her seferinde kıskacın arasına yerleştirip yeniden denge kurmak zorunda kalmıyorsunuz. Bunun yerine telefonunuzu gimbal aygıtına kolaylıkla yerleştirip yerinden çıkarabilirsiniz.

OM4 ile birlikte sunulan manyetik bağlantı yuvalarından bir tanesi kıskaçlı ve telefonu etrafından kavrıyor. İkincisi ise telefonun arkasına iliştiriliyor ve aynı zamanda tutma halkası işlevi de görüyor. Bu sayede telefonu tek elle daha rahat kullanmanız da mümkün olacaktır.

DJI Osmo Mobile 4 özellikleri

Osmo Mobile 3’ün çantaya daha kolay sığmasını sağlayan katlanabilir tasarımın yanında OM4, aynı tuş dizilimini ve 15 saatlik pil ömrünü de koruyor. Üstelik telefonunuzun pilini de USB-C üzerinden şarj edebilirsiniz. DJI, OM4’ün Osmo Mobile 3’ten biraz daha hafif ve küçük olduğunu söylüyor. Aynı zamanda yükseltilmiş motorlarla geldiğini belirtiyor. Aslında Osmo Mobile 3 de iPhone 11 Pro Max gibi ağır telefonlarla rahat bir şekilde çalışıyordu.

Yazılım tarafında DJI, OM4’e birtakım yeni özellikler ekliyor. Daha önce “dolly zoom” olarak adlandırılan Dynamic Zoom özelliği sayesinde geriye yürürken nesneye dijital zum yapabilir veya öne doğru yürürken uzaklaşabilirsiniz. “Döndürme Çekimi Gimbal Hareketi” ise kamerayı eğlenceli bir varil yuvarlama efektiyle döndürür, ancak gimbal yalnızca o ana kadar döndüğü için telefon tam 360 derece dönmez. Clone Me Panorama da tek bir çekimde birden çok kez görünmeniz için kendinizi veya arkadaşlarınızı klonlamanıza olanak tanır.

Tüm bu yeni özellikler teknik açıdan önceki gimbal modellerinde de bulunuyordu. Ancak DJI’ın özelleştirilmiş modlarla işleri daha da kolaylaştırdığını görmek güzel olmuş.

DJI, diyelim ki gimbal’i sabit bir masada veya bankta bıraktınız, yeni gimbal aygıtının insanları takip etmekte de daha başarılı olduğunu söylüyor. Aynı zamanda yetişkinleri, çocukları ve hayvanları daha iyi biçimde ayırt ettiğini de ekliyor. Aynı zamanda diğer tüm sinematik modlar da varlığını korumaya devam ediyor.

DJI OM4 yurt dışında 149 dolarlık fiyat etiketiyle sunuluyor. Bu, Osmo Mobile 3’ün 129 dolarlık yurt dışı fiyatının 20 dolar üzerinde. Ancak daha yüksek fiyatın karşılığında daha fazla aksesuar geliyor. Manyetik halka tutucu, manyetik kıskaç, taşıma kılıfı, tripod ve bilek kayışı kutudan çıkanlar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER