Manşetler

DJI Osmo Action 3 tanıtıldı: İki dokunmatik ekran, dikey çekim, süper geniş görüş açısı

dji osmo action 3

DJI Osmo Action 3 adını taşıyan yeni aksiyon kamerasını gözler önüne çıkardı. Şirket yeni kamerasında Action 2’de tercih ettiği modüler tasarımdan uzaklaşıyor. DJI yeni kamerasıyla eski isimlendirme politikasına da geri dönüyor. Bunun Osmo Action 3 ile Action 2 arasındaki farkı daha iyi yansıtmak için alınmış bir karar olduğu söylenebilir.

Yeni kamera, serinin ilk modeline bir hayli benziyor. GoPro’lara benzeyen bir tasarıma sahip olan Osmo Action 3’te büyük, yuvarlak bir lens koruması mevcut. Kameranın ön tarafındaki ekranı dokunmatik hâle getiren DJI, buradan ayarlara erişmeyi mümkün kılıyor. Bunun Action 2’nin ön ekran modülünden ilham aldığı söylenebilir.

DJI Osmo Action 3’ün Action 2’den devraldığı bir diğer özellik ise hızlı açılan manyetik montaj sistemi oluyor. Bu sistemin de Osmo Action 3’e taşınırken geliştirildiği belirtiliyor.

dji osmo action 3Osmo Action 3 ile dikey çekim de yapılabiliyor. Bunun TikTok ve Instagram paylaşımları için ideal bir özellik olduğu söylenebilir. 1/1.7 inçlik sensörle 4K 120 fps video kaydı ve 155 derecelik süper geniş açılı çekimler yapılabiliyor.

DJI’ın RockSteady adını taşıyan görüntü sabitleme sistemi Osmo Action 3’te mevcut. Kamera, ekstra bir korumaya ihtiyaç duymadan suyun altında 16 metre derinliğe kadar kullanılabiliyor.

Hızlı şarj desteği sayesinde 18 dakika içinde DJI Osmo Action 3’ün pili yüzde 80 oranında doldurulabiliyor. Tam şarj için 50 dakikaya ihtiyaç duyuluyor. -20 santigrat dereceye kadar sıcaklıklarda kamerayı kullanmak mümkün oluyor.

DJI Osmo Action 3, Avrupa’da 359 avro karşılığında satışa sunuldu. Kamerayla beraber iki ekstra pil ve çok fonksiyonlu bir şarj kutusu isteyenlerin ise 459 avro ödemesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER