Teknoloji

Tüfekle vurulan DJI Mavic Pro havada kalıp sahibine dönmeyi başardı

dji mavic pro

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Scott Lee isimli kişi, DJI Mavic Pro drone’unu uçururken çok da uzak olmayan mesafeden bir tüfek sesi duydu. Sesi duyduğu anda 118 metre yükseklikteki drone’un kamera açısını ayarlayan Lee, drone’unu normal şekilde uçurmaya devam etti. Ancak Mavic Pro geri döndüğünde Lee’yi bir sürpriz bekliyordu.

Drone’unun tüfekle vurulduğunu gören Lee, yaşadıklarını Drone DJ sitesine şu sözlerle anlattı: “Drone’umu etrafta gezdiriyordum ve 118 metre yükseklikteyken kamera ayarlarını yapmak için drone’u havada gezinmeye bıraktım. Bu yaklaşık 1 dakika sürdü. Ardından bir silah sesi duydum. Ancak bunun drone’umla ilgili olduğunu düşünmedim. Drone’u yere indirdikten sonra hasarı fark ettim. Büyük ihtimalle tüfekten çıkan mermi bu hasara yol açmış.”

Fotoğraflara bakıldığında Mavic Pro’nun pilinin merminin yol açabileceği hasarı büyük ölçüde engellediği görülüyor. Yine de, drone’un alev almamasının ve pilotuna dönebilmesinin büyük bir şans olduğu belirtiliyor. Lee, video kaydı yapmadığı için olay anının görüntüsü bulunmuyor.

Fotoğraflara biraz daha detaylı bakıldığında merminin DJI Mavic Pro ile olan teması konusunda biraz daha net bir fikir edinmek mümkün oluyor. Kurşun, drone’un arka ayağının alt kısmında girmiş ve kenar yüzeyini sıyırdıktan sonra pilin içinden geçerek çıkmışa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER