Manşetler

DJI Mavic Mini: DJI’dan avuç içine sığabilen drone

dji mavic mini
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DJI Mavic Mini hakkındaki sızıntı ve dedikodular bir süre önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. Mavic Mini, şirketin şimdiye kadarki en küçük ve en hafif drone’u olarak resmen gözler önüne çıktı.

Sadece 249 gram ağırlığında olan ve avuç içine sığabilen Mavic Mini, kaliteden taviz vermeden drone pilotluğunu ve hava fotoğrafçılığını, herkese uygun hâle getirmeyi vadediyor. Çok küçük olan Mavic Mini’yi ABD’de Federal Havacılık İdaresi’ne (FAA) kaydettirmek gerekmiyor. Drone’un Türkiye’deki ise resmi kayıt gereksinimi konusunda ise şimdilik net bir bilgi bulunmuyor.

Maksimum menzili 4 kilometre olan Mavic Mini, 30 dakika boyunca havada kalabiliyor. Bu sürenin bu denli küçük bir drone için etkileyici olduğunu söylemek gerekiyor. GPS alıcıları ve aşağıya doğru bakan görsel sensörleri sayesinde dengeli bir şekilde uçabilen drone ile 30fps’de 2.7K video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Bu çözünürlük değeriyle Mavic Mini, Full HD video kaydı yapabilen Mavic Spark’ın önüne geçiyor.dji mavic mini

DJI Mavic Mini için ön sipariş dönemi başladı

DJI’ın daha büyük modellerinde bulunan engelden kaçınma özellikleri Mavic Mini’de mevcut değil. Buna ek olarak, fotoğrafçılık için önceden programlanmış manevra seçenekleri (Quickshots) de pek fazla değil. Ancak avuç içine sığabilen bir drone için bu tarz tavizlerin verilmesini yadırgamamak gerekiyor. DJI’ın başkanı Roger Luo da Mavic Mini’nin en önemli özelliğinin kolay uçurulması olduğunu belirtti.

DJI Mavic Mini, yurt dışında iki farklı seçenekle ön siparişe çıkarıldı. Standart pakette Mavic Mini ile birlikte uzaktan kumanda, bir pil, ekstra pervaneler diğer gerekli araçlar bulunuyor. Bu paket için 399 dolar ödemek gerekiyor. Mavic Mini Fly More Combo isimli pakette ise standart paketteki içeriklere ek olarak 360 derecelik pervane kafesi, iki taraflı şarj hub’ı, üç pil, üç set ekstra pervane ve taşıma kutusu bulunuyor. Bu paketin fiyat etiketinde ise 499 dolar yazıyor. Her iki seçeneğin dağıtımı da 11 Kasım itibarıyla başlayacak. Mavic Mini Avrupa’da da 399 ve 499 avroluk fiyat etiketleriyle satılacak.

İLGİLİ HABERLER