Teknoloji

DJI’ın yeni drone’u Mavic Mini ufukta göründü

dji mavic mini
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Osmo serisine etkileyici ürünler ekleyen DJI, drone tarafında ise bir süredir sessiz. Şirket son olarak geçtiğimiz yıl Mavic 2 Pro ve Mavic 2 Zoom modellerini tanıtmıştı. Ancak bu sessizlik yakında sona erebilir. ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) sunulan belgeler, DJI Mavic Mini adını taşıyacak yeni bir drone’un yolda olduğunu gösteriyor.

Mavic Mini hakkındaki ilk haberler geçtiğimiz ağustos ayında gündeme gelmişti. Çin’de yapılan bir patent başvurusu, büyük bir bardak boyutundaki drone için ilk işareti vermişti. O dönemde internete sızan diğer görseller ise DJI Spark ve Mavic Air’in birleşimi gibi görünen bir cihazı göstermiş ve drone topluluğunu heyecanlandırmıştı.

İddialara göre, Mavic Mini ABD’de 399 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Eğer bu iddia doğru çıkarsa, DJI’ın yeni drone’u Spark’a kıyasla daha ucuz bir fiyatla piyasaya sürülmüş olacak. DJI Spark, 2017’de satışa çıktığında ABD’deki fiyat etiketinde 499 dolar yazıyordu. Mavic Mini ve Spark arasındaki en önemli fark ise 4K video kayıt özelliği olacak gibi görünüyor.

dji mavic mini

DJI Spark, giriş seviyesinde konumlanan en iyi drone’lar arasında yer alıyor. Mavic Mini, birkaç küçük dokunuş ve eklemeyle Spark’tan aldığı bayrağı daha yukarıya taşıyabilir. Mavic Mini’nin Spark’tan farklı olarak daha küçük boyutlara katlanabileceği belirtiliyor. Mavic Mini’nin katlandığında köşeden köşeye 270 mm. uzunluğunda olacağı ve tartıda 250 gram çekeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

DJI Mavic Mini ne zaman çıkacak?

DJI’ın Mavic Mini’de 12 megapiksel çözünürlüklü bir sensöre yer vereceği ve bu sensörün 30fps’de 4K video kaydı yapabileceği belirtiliyor. Mavic Mini’nin havada ne kadar kalabileceği sorusunun cevabı ise şu an için bilinmiyor. Ancak Spark’ın takipçisi olarak konumlandırılabilecek drone’un uçuş süresinin 18 dakika civarında olması muhtemel görünüyor. Daha yüksek sürelerin Mavic Mini boyutundaki bir drone için büyük bir başarı olacağı söylenebilir.

DJI Mavic Mini içi henüz bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak FCC belgelerinde boy göstermesi, drone’un resmi duyurusunun yakın olduğunu gösteriyor. DJI Mavic Mini’nin kasım ayı itibarıyla satışa sunulması ihtimali oldukça yüksek. Bu ihtimalin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER