Teknoloji

DJI Hasselblad işbirliğinin ilk meyvesi bir drone paketi

dji hasselblad

dji hasselbladDrone pazarının lideri konumundaki DJI geçtiğimiz kasım ayında ünlü orta format makine üreticisi Hasselblad’dan küçük bir hisse satın almıştı. Bu yatırımın ilk meyvelerini görmeye başlıyoruz. DJI ve Hasselblad, DJI’nın profesyonel seviye M600 altı pervaneli hava aracının ve Hasselblad’ın hava fotoğrafçılığına odaklanan Hasselblad H6D’nin selefi olan A5D orta format kamerasının paketlenmiş versiyonunu çıkarıyor.

Bu fırsat paketinin etkileyici özellikleri bulunuyor. DJI M600, DJI’nin A3 uçuş kumandasını ve Lightbridge 2 transmisyon sistemini barındırıyor, 1080p çözünürlüğe kadar canlı video yayınlarına izin veriyor. Taşıma kapasitesi ise 6 kilograma kadar çııyor. A5D-50c hava kamerası ise Hasselblad’ın hava fotoğrafçılığına dönüşü olarak dikkat çekiyor. 50 megapiksel CMOS sensör barındıran bu makine topoğrafya ve araştırma çalışmaları için yüksek çözünürlüklü hava fotoğrafları çekmeyi sağlıyor. Bu açıdan drone fotoğrafçılığına da epey uygun düşüyor. Ayrıca bu pakette HC 3.5 / 50mm-II lens de bulunuyor.

DJI ve Hasselblad henüz bir fiyat açıklamadı. Ancak M600 drone ve Ronin-MX yalpa birlikte 6198 dolara satılıyor. Hasselblad A5D-50c de pakete dahil edildiğinde, ortaya daha çok profesyonel hava fotoğrafçılarına veya parası epey fazla olan meraklı kullanıcılara hitap eden bir ürün çıkacağı anlaşılıyor.

Buna ek olarak, Hasselblad ve DJI iki şirketin gelecekte daha fazla işbirliği için yollar aradığını da açıkladı. Bu işbirliklerinin Hasselblad ürünlerinin bireysel tüketicilere özel drone’larla sunulması şeklinde sonuçlanması pek mümkün görünmüyor. Yine de, DJI ve Hasselblad’ın elde edeceği bazı derslerin daha ucuz olan Phantom serisini geliştirmede yardımcı olmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER