Teknoloji

DJI drone yarışlarına kayıtsız kalmadığını yeni bir ürünle gösterecek

dji fpv drone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DJI FPV, yani birinci kişi görüşü özellikli bir drone çıkarmanın hazırlıklarını yapıyor gibi görünüyor. DroneDJ, Amerikan Federal İletişim Komisyonu’na yapılan başvuruya ait belgelerden bu sonuca ulaştı. “DJI FPV Hava Ünitesi”, “DJI FPV Uzaktan Kumanda” ve “DJI FPV Aygıtları” gibi üç farklı ürünün Amerikan resmi devlet kuruluşuna kaydettirildiği görülüyor.

DJI geçmişte de FPV drone’lar ile ilgilenmişti. Şirket 2017 yılında DJI Goggles olarak adlandırılan, PlayStation VR boyutlarında bir başlık çıkarmıştı. Bu, birkaç farklı DJI drone’uyla çalışabiliyordu. Ancak bu, Çinli şirketin kendisini tam anlamıyla bu fikre verdiği bir çözüm sayılmazdı.

Bu arada, özel aygıtları ve kumandasıyla FPV hava ünitesi, yarışma için tasarlanmış bir drone izlenimini veriyor ve yüksek manevra kabiliyeti sunacaktır. DJI, bireysel tüketicilere yönelik drone’larda uzak ara pazar lideri konumunda. GoPro, 3D Robotics ve geçtiğimiz günlerde drone pazarıyla ilgili önemli bir karar alan Parrot gibi şirketler pazarda epey arkalardan takip ediyor. Ne var ki, DJI’ın elinde drone yarışları veya pazarın FPV dilimine hitap eden düzgün bir ürün bulunmuyor. Bu alan genellikle satışta olan parçalardan yapılan drone’lar ile dolduruluyor.

DJI FPV drone pazarında gidişatı değiştirebilir

Son zamanlarda sıklıkla gördüğümüz drone yarışları ve ligleri bir yana, FPV drone’ları video dünyasında da talep görmeye başladı. Yetenekli FPV drone pilotları yeteneklerini farklı alanlarda gösteriyor. Yükselmekte olan bu alana özel bir ürün tasarlamak mantıklı görünüyor. Özellikle DJI gibi, yüksek kaliteli çekim yapabilen küçük kameralar ve drone’lar tasarlamakta uzman bir şirket olunca bu daha da anlamlı oluyor.

Ancak dikkat çekilmesi gereken bir ayrıntı var. O da FPV drone’ları bozulmaya çok meyilli. Çok daha hızlı gidiyor ve kontrol edilmeleri de o kadar kolay değil. Pilotlar ise GPS kilitleme veya otomatik uçuş gibi yardımcılara çoğu zaman erişemiyor. FPV drone’larının genellikle rafta satılan parçalardan yapılmasının temelinde de bu sayede bozulduklarında daha kolay tamir edilebilmeleri yatıyor. DJI bu durumu nasıl karşılayacak, onu da drone satışa sunulduğunda göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER