Teknoloji

DJI Air 3S drone tanıtıldı: Hem geniş açılı hem de telefoto kamera bir arada

dji air 3

Bir süredir beklenen DJI Air 3 drone sonunda resmen gözler önüne çıktı. Popüler drone Air 2S’in takipçisi olan Air 3’te hem geniş açılı hem de telefoto kamera mevcut. Her iki kamerada da 48 megapiksel sensörler tercih edilmiş. Ancak geniş açılı kamerada daha parlak f/1.7 diyafram genişlikli lens bulunuyor. Quad-Bayer sensörler ile varsayılan olarak 12 megapiksel fotoğraflar çekiliyor. Dileyen kullanıcılar Air 3 ile 48 megapiksel kareler de çekebilecek.

Air 3’ün video tarafında sunduğu özelliklerin de etkileyici olduğu söylenebilir. Air 3 ile HLG ve yeni D-Log M profili ile 10-bit videolar kaydetmek mümkün olacak. Herhangi bir kesme olmadan 4K 100 fps video kaydı yapabilmesi de Air 3’ün özellikleri arasında yer alıyor.

Air 3 çok yönlü engellerden kaçınma özelliğine sahip. Bu özellik artık nesne takip modu aktifken de kullanılabiliyor. Drone bu özellik sayesinde engellerden geri, ileri, yanal, yukarı ve aşağı yönlere doğru kaçabiliyor. DJI’ın en yeni OcuSync 4.0 teknolojisi ise 20 kilometreye kadar teorik iletim menzili sağlıyor.

DJI’ın yeni drone’u ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4241 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil sayesinde Air 3, 46 dakika boyunca havada kalabiliyor. Havada kalma süresinin Air 2S’e kıyasla ciddi şekilde uzadığını belirtmekte fayda var.

dji air 3

DJI Air 3 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Yurt dışında ön siparişe çıkan DJI Air 3, 27 Temmuz itibarıyla kullanıcılarla buluşmaya başlayacak. Drone’un Avrupa’daki başlangıç fiyatı 1099 avro olarak belirlendi. Bu fiyat karşılığında kullanıcılara drone ile birlikte DJI RC-N2 kumanda da sunuluyor. 1349 avroluk Fly More Combo paketini tercih edenler ise bu kumandayla birlikte iki ekstra pile daha sahip oluyor. Fly More Combo’nun üst sınıf paketi içinse 1549 avro ödemek gerekiyor. Bu pakette iki ekstra pile ek olarak 5.5 inç 1080p 700 nit ekranlı DJI RC 2 kumanda da kullanıcıları bekliyor.

İLGİLİ HABERLER